Acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, desfășurate de forețele de ordine în Bistrița și Năsăud

 -  -  1015


Zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat controale pe raza orașelor Bistrița și Năsăud. Acțiunile au avut drept scop verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse autorități pentru a limita răspânirea infecțiilor cu viruslui SARS-CoV-2.

”Verificările echipelor constituite au vizat prevenirea și limitarea răspândiriivirusului SARS-Cov2 prin respectare a măsurilor dispuse în contextul actual al stării de alertă. O atenție deosebită a fost acordată informării și verificării în legătură cu portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire. Totodată, s-a acționat pentru asigurarea respectării măsurilor, în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud

Astfel, au fost verificate 62 de societăți comerciale și mai multe persoane fizice, iar cu ocazia neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.935 lei. Dintre acestea, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, alte două pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 ”privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice” și încă trei sanțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite). Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni pentru abateri la regimul rutier.

IPJ Bistrița-Năsăud avertizează că acțiunile de acest gen vor fi intensificate în perioada următoare, pe raza întregului județ.

La activitățile de ieri au participat polițiști din cadrul serviciilor de Ordine Publică, Investigații Criminale, Investigații a Criminalității Economice, Poliției municipiului Bistrița și Poliției orașului Năsăud, elevi aflați în practică, polițiști locali și jandarmi.

0 notes
140 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *