Activități de promovare a profesiei de polițist la două colegii din Bistrița

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au desfășurat activități de promovare a profesiei de polițist în rândul elevilor care învață la două colegii din Bistrița – Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”.

Activitățile la cele două licee au avut loc miercuri, 25 octombrie, vizați fiind elevii din clasele a XI – a și a XII -a.

”Liceenii au aflat ce presupune meseria de polițist în cadrul serviciilor Acțiuni Speciale, Ordine Publică, Rutieră sau Criminalistică. Elevii aflați în practică la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud le-au răspuns liceenilor la toate întrebările și curiozitățile avute în legătura cu „viața de elev” într-o școală de poliție. De asemenea, polițiștii de la Resurse Umane, Pregătire Profesională, Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au stat de vorbă cu elevii și le-au explicat ce condiții trebuie să îndeplinească și care sunt probele pentru admiterea în școlile Ministerului Afacerilor Interne”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Astăzi, 26 octombrie, polițiștii au desfășurat activități similare de informare și promovare a meseriei de polițist în licee din orașul Beclean, iar mâine, 27 octombrie, vor ajunge și în Năsăud.

Cei care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu pot depune cererile de înscriere pentru admiterea la instituțiile de învățământ postliceal ale MAI până în 5 noiembrie 2023. Acestea se transmit exclusiv în format electronic, pe adresa de e-mail: resurseumane@bn.politiaromana.ro.

Detalii suplimentare sunt disponibile AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *