Activități la Bistrița pentru a marca ”Săptămâna europeană a mobilității”

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale (2.559 orașe din 41 țări) care marchează, în perioada 16-22 septembrie, ”Săptămâna europeană a mobilității”.

Ediția 2023 are ca temă ”Eficiența energetică” și urmărește identificarea soluțiilor de salvare a energiei.

Pentru a marca ”Săptămâna europeană a mobilității”, la Bistrița vor avea loc mai multe activități:

Sâmbătă, 16 septembrie

  • lansare program local de acțiuni

Duminică, 17 septembrie

  • Ora 12:00: Pedalăm să nu poluăm – Acțiune de încurajare a utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare în oraș prin intermediul unui tur de vizitare a principalelor obiective turistice din Bistrița folosind bicicleta, promovată de către Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Oscar Skrabel Bistrița în cadrul proiectului ”Green 4 U”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2023
  • Ora 14:00: Concursul TREASURE HUNT – Acțiune de promovare a  mersului pe jos în municipiul Bistrița, desfășurată de către Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Oscar Skrabel Bistrița în cadrul proiectului ”Green 4 U”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2023.

Vineri, 22 septembrie – ”Ziua Europeană Fără Autoturism”

  • Ora 17:00 : ”Pedalăm 22 km pentru un oraș verde ”Pe traseul: Piața Unirii (Copacul de cafea) – Podul Jelnei – strada Ghinzii- strada Valea Ghinzii – Pădurea Ghinda – sat Ghinda – urcare către Pârtia Cocoș –  coborâre Făget – Tur de Lac – zona pietonală Liviu Rebreanu. Acțiune de promovare a utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare în oraș și împrejurimi, promovată de clubul pasionaților de plimbări cu bicicleta ”Tura cu copaci”. Primii 50 bicicliști care se înscriu primesc un accesoriu pentru bicicletă.

Săptămâna Europeană a Mobilității este o inițiativă a Comisiei Europene.

Check Also

O nouă ediție a manifestării ”Toamna Bistrițeană”, între 29 septembrie și 1 octombrie

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, în Complexul de agrement ”Heidenfeld” din Viişoara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.