Activități la Bistrița pentru a marca ”Săptămâna europeană a mobilității”

 -  - 


Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale (2.330 orașe din 45 țări) care marchează în perioada 16-22 septembrie ”Săptămâna europeană a mobilității”, cu tema ”Conexiuni mai bune”.

Ediția 2022 se desfășoară sub sloganul ”Combină și deplasează-te!”, care promovează mobilitatea activă și încurajează utilizarea prin combinare a mijloacelor verzi de deplasare în oraș, ca alternative la autoturismul personal.

Pentru a marca ”Săptămâna europeană a mobilității”, la Bistrița vor avea loc mai multe activități:

Vineri, 16 Septembrie

  • „Schimbă PET-ul cu biletul”

– Campania încurajează folosirea transportului public și promovarea colectării și reciclării deșeurilor. În schimbul a 5 deșeuri: PET-uri, sticle sau doze de aluminiu, participanții beneficiază de bilete de autobuz valabile pe orice linie de transport public;

– Campania este dezvoltată la nivel național de Asociația Act for Tomorrow și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în parteneriat cu Kaufland România.

  • Start ”TRAFFIC SNAKE GAME”, Ediția 2022

Campania se desfășoară în 7 şcoli bistriţene, cu participarea unui nr. de 2271 elevi din clasele primare și încurajează copiii și părinții deopotrivă să ia în considerare consecințele modului lor de deplasare, propunându-le ca alternative mersul pe jos, cu bicicleta, transportul în comun sau împreună cu alți copii în aceeași mașină.

Sâmbătă, 17 Septembrie

  • Ora 1200: Cercetaș pe bicicletă – Acțiune de încurajare a utilizării bicicletei ca mijloc de transport în oraș prin intermediul unui tur de vizitare a principalelor obiective turistice din Bistrița folosind bicicleta, promovată de către Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Oscar Skrabel Bistrița în cadrul proiectului ”THINK GREEN, LIVE GREEN”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2022
  • Ora 1400: Concursul TREASURE HUNT – Acțiune de promovare a mersului pe jos în centrul istoric al orașului, desfășurată de către Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Oscar Skrabel Bistrița în cadrul proiectului ”THINK GREEN, LIVE GREEN”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2022.

Joi, 22 septembrie – ”Ziua Europeană Fără Autoturism”

  • ”Alege bicicleta!”

Oferirea spre utilizare a 3 biciclete pentru doritorii de o plimbare în oraș și împrejurimi.

Înscrieri la ”Copacul de cafea” din Piața Unirii, nr. 49

  • Promovare proiecte locale de transport și mobilitate durabilă:

LINIA VERDE (autobuz electric), Piste cicliști

  • Ora 1730 : ”Pedalez pentru un oraș verde – #MUSAI SĂ PEDALEZ”

Traseul: Podul Jelnei – str. Ghinzii – str. Valea Ghinzii – Pădurea Ghinda – retur Podul Jelnei;

– Acțiune de încurajare a utilizării bicicletei ca mijloc de transport în oraș și împrejurimi, promovată de clubul pasionaților de plimbări cu bicicleta ”Copacul de cafea”, în cadrul proiectului ”Pedalez pentru un oraș verde – #MUSAI SĂ PEDALEZ” cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2022.

Loading

bookmark icon