Ultimele noutati

Radu Moldovan a comis-o și el, ca Sighiartău cu harta, când a zis că podul din Rebra e RUPT! B1 TV a dat senzaționala: “elevii NU merg de o lună la ore!” De fapt, podul e funcțional bine-mersi și orele NU s-au sistat nicio secundă!

1.” Școala din Rebra este închisă, elevii NU mai merg la ore de o lună!” a spus B1 TV ” 2. Podul a fost rupt de inundații! a spus președintele Consiliului Județean, în ședința ordinară când a împărțit banii către primării! 3. Primarul din Rebra spune că “podul Nu e rupt și elevii NU au întrerupt niciodată cursurile!

“În urma interperiilor din luna februarie care au rupt podul care este singurul acces la școală și în momentul de față toți copii din Rebra învață în diferite spații din incinta primăriei sau din alte zone pentru că NU mai au acces la școală. Oricum suma nu poate rezolva aproape nimic și alegerea NU e cea mai pe lângă sprijinul pe care-l să vedem cum poate să repare ce are de reparat să aibă din nou acces la școală. Împreună cu primarul Ștefan Danci am avut o discuție și cu vice-premierul să vedem dacă din Programul Național de Dezvoltare să ne aloce ceva bani sau de la Fondul de Rezervă pentru că e vorba de 14 – 15 miliarde valoarea pagubelor produse de inundații! “ a spus Radu Moldovan!

B1 TV a prezentat știrea senzațională, cu inundațiile de-acum o lună! 400 de elevi NU merg de o lună la cursuri !

Informația a fost preluată la nivel național și prezentată într-un mod contradictoriu: 400 de elevi NU merg de-o lună la școală

Știre B1 TV

“Puhoaiele au fost neiertătoare cu bistrițenii din localitatea Rebra. Viitura a înghițit drumuri, culturi și zeci de locuințe. Apele au măturat și parcul din comună, terenul de sport, curtea școlii și parterul instituției de învățământ. Brusc, 410 elevi au rămas fără sălile de clasă unde să-și desfășoare cursurile. De-aproape o lună copiii învață pe unde-apucă: la grădinița din sat, la școlile din alte localități, chiar și în sediul primăriei. Risipiți, chiar și o zi de școală devine o piatră de hotar pentru micuți.”

 

Adevărul e nițel altul: Podul NU e rupt, apa a distrus parchetul de la parterul școlii, iar cursurile NU au fost sistate niciodată!

 

a11

dancci1

 

 

 

 

 

 

“În incinta școlii a intrat apă, iar parchetul NU mai putea fi folosit, dar vreau să specific că elevii au fost redistribuți: la școala generală, la prmărie inclusiv la Căminul Cultural dacă era nevoie. Deci, cursurile au început normal ca-n toată țara și în Rebra, luni și au continuat și continuă și astăzi.  Referitor la problema podului, în urma Comisiei Județene care s-a deplasat la fața locului, echipa ne-a recomandat o expertiză tehnică la pod.. pentru că NU puteau ei evalua, am comandat o expertiză care ne-a venit în câteva zile și punctul lor de vedere este că podul trebuie dărâmat și construit altul, fără pilă centrală, de fapt cea care a produs dezastrul… pila centrală a podului care s-a blocat și de acolo a început dezastrul. Am vorbit și cu doamna Sevil, am primit unele și garanții că vom fi trecuți pe o hotărâre a guvernului pentru redistribuirea unor sume pentru calamități, dar specificația doamnei a fost că acest pod să-l punem pe P.N.D.L. Noi avem și proiectul făcut, sigur că joi va fi depus pe PNDL și sperăm să refacem podul pe perioada de vară când copii vor fi în vacanță ca să NU perturbăm activitatea școlii. Cam în mare astea sunt poveștile și discuțiile după cele auzite zilele trecute” a declarat Ștefan Danci pentru AS-TV.

 

 

Podul rupt care NU e rupt a fost un argument în plus folosit e Radu Moldovan pentru care comunei Rebra i s-au alocat 175.000 de lei din bugetul județean. O gafă relativ asemănătoare a făcut și Sighiartău, care a prezentat harta alocărilor bugetare din 2012 și a declarat că Guvernul Grindeanu favorizează sudul țării și județele asistate social. Deputatul PNL a fost ironizat de Radu Moldovan în timpul conferinței de presă la care a participat și Sevil Shaideh. La câteva zile după, Radu Moldovan declară că “în urma interperiilor din luna februarie care au rupt podul, este singurul acces la școală, și în momentul de față toți copii din Rebra învață în diferite spații”…

 

a11

t4
Caricatură

Ziar de Bistrita