Adevărul despre tarifele “mai mici” la gunoi, promise de PSD-iști: 3 MILIOANE de lei de pe investiții se duc DIRECT în conturile SUPERCOM! Niculae ia bani de pe investiții și plătește subvenția de salubrizare din bugetul local! PSD-iștii sunt disperați că intră-n campanie și vor un impact diminuat al incompetenței pe deșeuri!

 -  -  71774


3 MILIOANE de lei costă subvenția pe salubrizare, bani ce urmează a fi achitați direct din bugetul local. Pentru un impact diminuat, administrația suportă o parte a taxei de salubrizare DIRECT din bugetul local! Tot din bani publici!

Subvenția se plătește DIRECT din bugetul local!

Momentan, tariful este 11.5 lei pe pers./lună, iar schema PSD-istă e simplă de tot: din bugetul local se plătește 5 lei/pers/lună și astfel, consumatorul casnic va plăti 6.6 lei!

Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a anunțat că va propune alocarea unei sume din bugetul local pe anul 2020 pentru subvenționarea taxei de salubrizare, astfel încât bistrițenii să plătească la fel ca și până acum, adică 6,6 lei/persoană/lună în loc de 11,5 lei/persoană/lună.

Cum s-au majorat tarifele, la câteva luni de la licitație!

Supercom a majorat tarifele la colectarea deșeurilor, la câteva luni de la câștigarea contractului, în urma unei licitații. Compania s-a prezentat la licitație cu anumite tarife, iar ulterior, au conceput o inginerie financiară de majorare a tarifelor. Astfel, de la 1 noiembrie, tarifele/locuitor au crescut de la 8.12 lei/lună la 11.31 de lei/lună (creștere cu 50%).

Primarii orașelor din județ, reprezentantul Consiliului Județean și primarii din Lechința, Nușeni, Romuli au făcut parte din comisia de negociere a A.D.I cu reprezentanții SUPERCOM.

1. S-a realizat un studiu de către o companie privată…
2. Pe baza acestui studiu, SUPERCOM a croșetat o schemă de majorare a tarifelor, invocând fel-de-fel de artificii. A invocat investiții obligatorii în eficientizarea sistemului de colectare ( pe care-l consideră ineficient conceput). Astfel investițiile LOR se vor regăsi în tarife.
3. Fișa de fundamentare a prețurilor reprezintă schemele financiare prin care au ajuns la tarife majorate și este ținută la secret, iar compania invocă Legile concurențiale. Modul prin care au ajuns la prețurile mărite poate fi vizualizat doar de aparatul tehnic al primăriei Bistrița.
4. Propunerea se înaintează Consiliului Județean, controlat de Radu Moldovan și Consiliilor Locale, unde primarii PSD dețin majoritatea.
5. Decizia de majorare a tarifelor s-a luat în cadrul Adunării generale a Acționarilor, unde fiecare comună a avut 1 vot.

ziar de bistrita psd

SUPERCOM, pe BLAT cu PSD? Sistemul de colectare selectivă e făcut harcea-parcea, dar tarifele cresc încontinuu!

SUPERCOM beneficiază de sprijin masiv din partea liderilor PSD care conduc administrația județeană și locală și fac tot ce au chef. Au majorat cu 50% tarifele pe scheme ținute la secret, la câteva luni de la câștigarea contractului, au scăzut frecvența de colectare și acum amenință că NU mai ridică deșeurile ne-selectate!
E incredibil modul în care autoritățile locale NU reușesc să controleze o companie privată care în ultimii ani a făcut cam ce-a dorit, pe baza contractului public.

SUPERCOM NU reușește să implementeze un sistem de colectare eficientă, cu toate că beneficiază de subvenții de la Consiliul Local (aproximativ 700.000 de euro pe an).

Niculae merge-nainte cu scheme POPULISTE! PSD-iștii din Consiliul Local au decizia-n pixul lor!

Manevra gândită de Niculae privind subvenția pe TAXA de salubrizare va fi supusă la vot în Consiliul Local, ca directivă clară din partea președintelui PSD pe municipiu, care e viceprimar și candidat de primar din partea PSD.

Consilierii PSD care formeaă majoritatea se vor pronunța în această privință și e aproape sigur că vor susține inițiativa lui Niculae. Astfel, SUPERCOM va avea în conturi 3 MILIOANE de lei bani alocați direct din bugetul local iar cetățeni vor fi păcăliți cu o factură mai mică, subvenționată tot din banii de impozite!

 

Citiți și:

 

VIDEO: Băieții deștepți de la Supercom au fost pe la Bistrița, cu mașinia de LUX de 200.000 de euro! Au prins contractul de 17 MLIOANE de euro pe colectare selectivă și acum cer încă 50.000 de euro subvenție din bani publici! Radu le-ar DA, Crețu zice BA!

7 notes
899 views
bookmark icon

6 thoughts on “Adevărul despre tarifele “mai mici” la gunoi, promise de PSD-iști: 3 MILIOANE de lei de pe investiții se duc DIRECT în conturile SUPERCOM! Niculae ia bani de pe investiții și plătește subvenția de salubrizare din bugetul local! PSD-iștii sunt disperați că intră-n campanie și vor un impact diminuat al incompetenței pe deșeuri!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *