ADI Deșeuri: Nu mai puneți deșeuri reciclabile în pubela neagră. Riscați amenzi!

 -  - 


Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Bistrița-Năsăud face apel la locuitorii județului să nu mai depună deșeuri reciclabile în pubela neagră destinată deșeurilor menajere. Inspectorii Corpului de Control efectuează controale și aplică amenzi între 100 și 300 de lei acolo unde constată nereguli.

Potrivit ADI Deșeuri, numai în perioada aprilie – mai, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au controlat peste 25.000 de pubele negre din toate zonele județului, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

”În cadrul acestor acțiuni de control s-a pus accent pe informarea cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, dar s-a constatat că există încă mulți cetățeni care nu colectează deșeurile selectiv. Din păcate, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsud au găsit cantități semnificative de deșeuri reciclabile în pubela neagră. Deșeurile depuse în pubela neagră se duc direct pe groapă, nu intră în stația de sortare. Pierdem lună de lună deșeuri reciclabile pentru că nu sunt puse la locul lor în recipienții destinați fracțiilor reciclabile. Deșeurile reciclabile din aluminiu, din hârtie / carton și din plastic au valoare dacă sunt colectate separat corect și generează venituri semnificative pentru comunitățile din județul nostru. Este o risipă de resurse importante să aruncăm deșeurile reciclabile în pubela neagră“, precizează ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Reprezentanții instituției mai menționează că deșeurile trebuie colectate separat și cei care nu înțeleg acest lucru vor fi amendați. Valoarea unei amenzi este cuprinsă între 100 și 300 de lei.

Loading

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.