ADI Deșeuri pregătește curățenia de primăvară în județul Bistrița-Năsăud

 -  - 


ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud pregătește curățenia de primăvară în județ, a anunțat directorul instituției, Cristian Niculae. 

”Pentru că dorim să ne bucurăm de frumusețile județului nostru, care trebuie să devină un județ mai curat, unde copiii noștri să poată admira peisajele de poveste de pe dealurile și văile noastre, ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud împreună cu Supercom SA au pregătit o serie de măsuri pentru curățenia de primăvară”, a spus Cristian Niculae.

Astfel, în perioada următoare vor avea loc campanii de colectare a diferitelor tipuri de deșeuri.

O campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase se va desfășura, luna viitoare, în toate localitățile din județ. Cetățenii vor putea scăpa gratuit de deșeuri voluminoase – mobilier, covoare, saltele, jucării de mari dimensiuni și alte deșeuri voluminoase. Operatorul de salubritate va ridica deșeurile voluminoase fie din fața porții în zonele de case, fie de pe platformele de colectare în zonele de blocuri. 

O altă campanie gratuită va fi cea de colectare gratuită a deșeurilor vegetale în toate localitățile din județ. Campania va fi derulată în luna aprilie 2023, ocazie cu care cetățenii vor putea scăpa gratuit de deșeuri vegetale – crengi, iarbă, frunze și alte deșeuri vegetale. Operatorul de salubritate va ridica deșeurile vegetale din fața porții. 

De asemenea, în perioada aprilie – mai, va avea loc și o acțiune de spălare  și dezinfectarea platformelor de colectare. ”Vor fi spălate și dezinfectate platformele de colectare din zonele de blocuri precum și containerele negre de 1.100 L destinate fracției menajere. Acțiunea se va desfășura în toate cele 4 orașe ale județului”, a menționat Cristian Niculae.

Vor continua și acțiunile de prevenire și combatere a abandonului de deșeuri în natură. Inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud vor derula, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, acțiuni de monitorizare a zonelor predispuse abandonului de deșeuri. Aceste acțiuni de monitorizare sunt derulate atât prin controale la fața locului, cât și prin monitorizarea video a zonelor menționate mai sus.

Totodată, va fi organizată și o campanie de informare și educare a elevilor în cadrul Programului ”Școala Verde” derulat în toate unitățile de învățământ din județ. Această campanie va presupune prezentări despre importanța reciclării deșeurilor, activități interactive de informare și educare a copiilor cu privire la cum trebuie să colecteze separat corect deșeurile, precum și vizite ale elevilor la centrul de la Tărpiu, unde li se va prezenta modul de tratare a deșeurilor. Va fi lansată o nouă ediție a concursului școlar ”Reciclezi pentru viitorul tău”, cea de-a treia ca număr. Concursul se va desfășura în luna mai în 10 școli din județ;

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud va organiza și o acțiune de ecologizare la care vor participa voluntari și angajați ai instituției.

”Primăvara este ocazia perfectă de curățenie și ordine, haideți să continuăm eforturile de reciclare a deșeurilor, pentru a reduce poluarea din județul nostru, haideți să păstrăm natura curată și să o respectăm!”, a mai adăugat Cristian Niculae. 

Loading

bookmark icon