Cristina Iurișniți: “Administrația PSD manifestă dispreț și lipsă de interes pentru elevi. Situația de la Școlile din Cepari și Slătinița spune totul!”

 -  -  1513


Școala din Cepari – proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale, din seria realizărilor mult trâmbițate de către administrația PSD!

 Cristina Iurișniți a făcut o analiză rapidă a infrastructurii școlare dn zonele cu probleme! Deputatul USR consideră că administrațiile locale din Dumitra, Bistrița, Șieu Odorhei și Miceștii de Câmpie sunt incompetente, deoarece NU au reușit ă finalizeze lucrările de modernizare a unităților de învățământ! 

“După modernizarea Școlii Primare din Cepari, (comuna Dumitra) elevii sunt primiți și în a doua săptămână de școală cu o totală lipsă de respect din partea administrației locale și în condiții de insecuritate fizică pentru copiii care învață acolo.

Cu un efort minim și puțin interes Primăria Dumitra ar fi putut face puțină ordine în curtea școlii. Situația de la fața locului dovedesc însă contrariul. Proiectul este util, probabil, doar pentru poza demnitarilor, nu și pentru binele, confortul și siguranța copiilor.” – susține Iurișniți.

Ce zice Camelia Tabără, inspectorul școlar al PSD!

Înainte de 9 septembrie, doamna Camelia Tabără, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean, ne informa că mai sunt 10 școli în județ, în care vor exista șantiere și după începerea cursurilor, situații în care autoritățile locale au g[sit soluții pentru ca elevii să fie mutați în alte spații „astfel încât copiii să înceapă şcoala în condiţii de securitate”. Nu știm dacă se făcea, sau nu, referire și la situația din această școală.

La o săptămână după începerea cursurilor copiii din Cepari merg la școală printre gunoaie, materiale de construcții abandonate, în condiții de insecuritate și pericol de accidentare.

La Slătinița, situația e aceeași: toalete în curte! Cartierul Bistriței, fără apă și canalizare!

În ce privește situația de la Școala din Slătinița, aflată în grija Primăriei municipiului Bistrița, dezinteresul și disprețul chiar și pentru acei câțiva copii care au mai rămas să studieze acolo, este unul total. După, deja cunoscuta declarație a primarului Ovidiu Crețu care a uimit o țară întreagă prin declarația sa “dacă el (copilul) acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la şcoală?, doamna inspector școlar general a comunicat faptul că „la Slătinița, faptic nu mai avem şcoală.

 

Copiii din Slătinița figurează în rețeaua școlară, dar au intrat într-un regim de clase simultane”.

“Administrația municipiului Bistrița dar și a comunei Dumitra, Miceștii de Câmpie sau Șieu Odorhei din dezinteres și incompetență nu se preocupă de dreptul la siguranța copiilor noștri și nici de condițiile minime obligatorii care trebuie asigurate copiilor pentru a învăța în condiții decente.

Școala trebuie să fie prioritatea numărul 1 pentru orice administrație competentă!

Campania USR, Nicio școală fără apă și canalizare continuă!” – a transmis Cristina Iurișniți!

0 notes
638 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *