Politic

Administratorii de drumuri – obligaţi să asigure iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate. Ionuț Simionca: ”Mă bucur să văd că munca pe care am depus-o în Parlament dă roade”

 -  - 


Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a anunțat că în Camera Deputaților a fost adoptat, miercuri, un proiect de lege pe care l-a inițiat în timpul mandatului său din Parlamentul României. Este vorba despre o inițiativă prin care administratorii de drumuri sunt obligaţi să asigure iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate.

”Tot timpul mi-am dorit să rămână ceva bun în urma mea și mă bucur să văd că munca pe care am depus-o în Parlament dă roade. Camera Deputaților a adoptat astăzi un proiect de lege inițiat de mine în 2018 care salvează viețile bistrițenilor și ale românilor. Inițiativa mea legislativă obligă administrațiile publice, locale și naționale, să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare sau marcaje. Este vorba de trecerile de pietoni de pe drumuri europene, naționale și drumuri de interes județean situate în localități. Sistemele de iluminat public folosite trebuie să fie performante din punct de vedere energetic”, a precizat fostul deputat Ionuț Simionca.

Potrivit proiectului de lege, neîndeplinirea obligaţiei de către administratorul drumului public de a asigura iluminarea corespunzătoare a trecerilor pentru pietoni constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a cincea de sancţiuni.

Administratorii de drumuri au obligaţia de a se supune acestor prevederi la un an de la intrarea în vigoare a acestei legi în Monitorul Oficial, iar articolul cu privire la nerespectare intră în vigoare la doi ani de la publicarea legii.

Legea a fost votată de 268 de deputați, fără niciun vot împotrivă.

Proiectul a fost adoptat deja de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, astfel că legea va fi trimisă spre promulgare la Președintele României și va intra în vigoare după publicarea ei în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege poate fi consultat AICI.

341 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.