Administratorul unei firme din Rodna, cercetat pentru evaziune fiscală

 -  -  1119


În urma unor controale efectuate la o societate comercială, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au descoperit nereguli, astfel că administratorul firmei s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală.

La data de 2 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Bănuit de comiterea faptei este un bărbat de 47 de ani, din Rodna, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Rodna și obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, începând cu luna martie și până prezent, ar fi achiziționat produse specifice de balastieră de la diferite persoane juridice cu obiect de activitate în domeniu, pe care ulterior le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice fără a emite documente privind vânzarea bunurilor.

Totodată, veniturile astfel obținute nu ar fi fost înregistrate în evidențele contabile ale societății și nici declarate organelor fiscale, în scopul prejudicierii bugetului consolidat al statului.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârşirii infracțiunii de evaziune fiscală.

0 notes
244 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *