Administratorul unei terase din Bistrița, amendat de polițiști. Ce alte sancțiuni au aplicat forțele de ordine

 -  -  1137


Administratorul unei terase din Bistrița a fost amendat de polițiști, sancțiunea fiind aplicată pentru nerespectarea măsurii suspendării activității în contextul numărului mare al cazurilor de COVID-19. De asemenea, în urma controalelor forțelor de ordine, au mai fost aplicate sancțiuni și pentru nerespectarea măsurii privind carantina sau pentru nepurtarea măștii de protecție.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud, peste 140 de forțe au acționat pe raza județului pentru verificarea gradului de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului COVID-19.

Echipele mixte de control au verificat zonele unde se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale, piețe, târguri și  mijloace de transport în comun.

”Astfel, au fost verificate 1460 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 105 operatori economici și 67 de mijloace de transport persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8000 de lei, 1 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, 3 pentru fapte de natură economică în context COVID, iar celelalte pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit polițiștilor, cu amendă s-a ales și o tânără care nu a respectat măsura privind carantina.

”La data de 31 octombrie, în urma verificărilor efectuate la persoane față de care a fost dispusă măsură carantinării/izolării la domiciliu, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, o tânără de 25 de ani, din Bistrița, care a părăsit locuința unde era plasată în carantină. Totodată, a fost informat Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrița-Năsăud”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

De asemenea, azi-noapte, în jurul orei 00.20, în cadrul activităților de patrulare desfășurate, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au constatat faptul că terasa unui local din Bistrița încă funcționează și mai multe persoane tulbură liniștea publică.

”Administratorul localului a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020 și alte 7 persoane, identificate pe terasa respectivă, au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991”, mai completează IPJ Bistrița-Năsăud.

0 notes
262 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *