Administratorul unui restaurant din Bistrița, amendat de jandarmi pentru nerespectarea intervalului orar de funcționare; alte 15 persoane aflate în local – sancționate

 -  -  21881


Administratorul unui restaurant din municipiul Bistrița a fost amendat de jandarmi, sâmbătă seara, pentru nerespectarea intervalului orar de funcționare, sancțiunea ridicându-se la 4.000 de lei. De asemenea, alte 15 persoane care se aflau în local s-au ales cu sancțiuni.

”Cu toate recomandările făcute de către autorități, au existat operatori economici, dar și cetățeni care nu au respectat măsurile stabilite pentru protejarea populației. Astfel, jandarmii au depistat pe raza municipiului Bistrița, sâmbătă seara, în jurul orei 21.30, un local public în interiorul căruia se aflau 15 persoane. Ca urmare, operatorul economic a fost sancționat cu 4.000 de lei amendă pentru nerespectarea măsurilor privind intervalul orar de funcționare. Pentru persoanele prezente în local au fost aplicate 15 sancțiuni astfel: 500 de lei amendă și 14 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație”, a declarat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Sursa citată a completat că, în ultimele 24 de ore, jandarmii bistrițeni au verificat un număr de 257 de persoane și au aplicat în total 80 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 13 au fost amenzi în valoare de 10.100 de lei și 67 au fost avertismente scrise aplicate pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, respectiv nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

FOTO cu caracter ilustrativ

Totodată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, jandarmii au asigurat măsuri de ordine publică la manifestările religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale catolice.

Misiunile jandarmilor pentru protejarea populației în context COVID-19 continuă, fiind organizate acţiuni punctuale de verificare pe raza întregului județ.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud reamintește tuturor cetățenilor că în localitățile Bistrița, Braniștea, Teaca, Milaș, Sânmihaiu de Câmpie, Budacu de Jos și Nușeni rata de incidență este mai mare decât 4/1000 și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori, ca urmare în aceste zone se aplică următoarele măsuri:

  • se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20.00 – 05.00;
  • se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05.00 – 18.00;
  • în intervalul orar 18.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu;
  • unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

”Vă recomandăm tuturor să respectați măsurile stabilite pentru a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus iar pentru a evita îmbolnăvirile vă recomandăm tuturor ca în continuare să respectați măsurile de igienă individuală și colectivă, cele de protecție individuală și să evitați aglomerațiile”, a mai precizat Georgeta Cășvan.

2 notes
1006 views
bookmark icon

2 thoughts on “Administratorul unui restaurant din Bistrița, amendat de jandarmi pentru nerespectarea intervalului orar de funcționare; alte 15 persoane aflate în local – sancționate

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *