Adolescent bănuit de comiterea mai multor furturi, reținut de polițiști

 -  -  997


Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au reușit să prindă un tânăr de doar 17 ani care este bănuit că ar fi comis mai multe furturi pe raza municipiului Bistrița Acesta a fost reținut și se află în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii specializați în investigații criminale au reușit documentarea activității infracționale în 8 cazuri de furt și furt calificat. Tânărul bănuit de comiterea lor a fost prins la data de 28 octombrie, imediat după comiterea unui furt din auto, iar în urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în dimineața de 27 octombrie a.c., acesta ar fi sustras dintr-o autoutilitară, parcată în apropierea unui imobil din Viișoara, unelte electrice în valoare de 9800 de lei, toate recuperate și restituite păgubitului. Totodată, polițiștii au mai stabilit faptul că, în perioada19 iunie-23 august a.c., profitând de neatenția personalului sau clienților, ar fi sustras din incinta a 4 operatori economici din Bistrița ( cabinet medical, salon de înfrumusețare și fast-food, casă de amanet) bani și un telefon mobil. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au obținut indicii că, în data de 1 septembrie – 24 octombrie a.c., tânărul de 17 ani ar fi sustras un bani și bunuri din autoturisme parcate pe raza municipiului Bistrița”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Biroului de Investigații Bistrița l-au reținut pentru 24 de ore pe tânărul de 17 ani, din Viișoara, bănuit de comiterea acestor furturi. El se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Prejudiciul total, produs în urma comiterii faptelor, a fost stabilit ca fiind de aproximativ 17.000 de lei, iar o bună parte din acesta a fost recuperat de polițiști.

Cercetările polițiștilor de la Biroul de Investigații continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea documentării întregii activități infracționale.

0 notes
122 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *