FOTO: Adolescent înecat la ștrand, salvat din ghearele morții de un pompier aflat în timpul liber

 -  -  31436Un adolescent de 16 ani s-a înecat în timp ce se afla în bazinul de înot de la Ștrandul Codrișor. Salvamarul ștrandului l-a scos pe tânăr din apă, însă acesta era inconștient. Din fericire, un pompier aflat în timpul liber a intervenit și a aplicat rapid manevrele de resuscitare, organismul adolescentului răspunzând acestora.

”Tânărul în vârsta de 16 ani a fost scos inconștient din bazin de către salvamarul ștrandului. Un pompier militar de la Detașamentul Bistrița aflat acolo în timpul liber a început manevrelede resuscitare și din fericire, după șase serii și două ventilații, organismul tânărului a răspuns protocolului de resuscitare. A fost pus în poziție de siguranță până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD. Echipajul medical l-a stabilizat și transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Potrivit ultimelor date transmise de ISU Bistrița-Năsăud, tânărul se află momentan în afara oricărui pericol.

“După șase serii de compresii și două de ventilație, organismul a răspuns și ușor, ușor și-a recăpătat conștiența. Apoi…

Publicată de ISU Bistrița – Năsăud pe Miercuri, 1 iulie 2020
3 notes
561 views
bookmark icon

One thought on “FOTO: Adolescent înecat la ștrand, salvat din ghearele morții de un pompier aflat în timpul liber

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net