Ultimele noutati

Jupânu’ Radu Moldovan a strigat: “Adunarea!” Toți primarii județului au percutat și-au venit la ministrul Sevil Shhaideh… să se lumineze!

Toți primarii județului au venit la întrunirea de la Consiliul Județean unde a fost prezentă și Sevil Shhaideh, Ministru al Dezvoltării. Au avut loc discuții cu toți aleșii locali pe tema programelor eligibile prin P.N.D.L. Programul Național de Dezvoltare Locală.

“N-a fost o întâlnire cu vice-prim-mnistrul și cu primarii PSD-ALDE adică din coaliția de guvernare, cum se făcea înainte. A fost o întâlnire cu primarii din Bistrița-Năsăud, toți aleși de cetățeni în iunie 2016… Doamna vice-prim-ministru în mod public, astăzi le-a spus ce trebuie să dețină documentația, cum trebuie să arate proiectul, ce documente au nevoie în OPIS și le- a răspuns și întrebărilor ajutătoare. “ a declarat președintele Consiliului Județean.

Moldovan zice că împarte banii către primării pe criterii transparente… cum n-a mai fost pân-amu’!

 

t1

t4

 

 

 

 

 

 

“Filosofia alocării s-a chimbat fundamental! V-aș ruga să facem un exercițiu de memorie cu toții: când erau alte vremuri, alte lumi, alte țări… când un primar era simpatizat că era mai prieten cu președintele sau era dintr-un partid mai simpatizat ca altul. Lucrul ăsta s-a terminat, e închis subiectul. Vineri o să ne vedem la Consiliul Județean când vom repartiza sume pentru echilibrarea bugetelor locale… cuantumul ăla de 20% care revine Consiliului Județean. Eu vreau să spun că NU le repartizez eu. Le-am cerut colegilor mei să-mi găsească o formulă de calcul care să-mi stea în picioare atunci când eu o spun public sau în altă parte. Banii ăștia NU sunt nici de la PSD nici de la Radu Moldovan… sunt bani publici și noi avem obligația să găsim soluții și formule prin care să facem ceea ce a gândit legiuitorul.” a completat Radu Moldovan.

În ședința extraordinară de vineri, Consiliul Județean va împărți banii pentru echilibrarea bugetelor locale către primăriile din întreg județul!
Caricatură

Ziar de Bistrita