Agent de la Poliţia Rutieră, condamnat la închisoare cu suspendare pentru infracţiuni de corupţie

 -  -  2466Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus, la finele anului trecut, condamnarea inculpatului D. G. la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pe un termen de 4 ani, interzicerea dreptului de a mai exercita profesia de poliţist pe o perioadă de 3 ani şi prestarea unei munci neremunerate, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (25 de acte materiale).

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, hotărârea a rămas definitivă prin neatacare cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

”În fapt, în perioada octombrie 2015 – august 2017, agentul de poliţie D.G., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza de competenţă, a pretins şi primit de la mai multe persoane, printre care şi un investigator sub acoperire, diverse sume de bani, cuprinse între 50 şi 300 lei, în scopul neluării măsurilor legale care se impuneau cu privire la abaterile constatate. În noaptea de 28/29.08.2017, agentul de poliţie a fost prins în flagrant după ce a pretins şi primit suma de 150 lei de la un investigator sub acoperire” se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, iar probatoriul a fost administrat în baza ordonanţelor de delegare, emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

2 bookmark
0 notes
191 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.