Ai până în 35 de ani și vrei să îți construiești o casă, dar nu ai teren? Primăria Bistrița scoate la licitație un lot de 284 de mp în zona Subcetate! Vezi condițiile!

 -  -  11


Primăria Bistrița organizează în această perioadă o licitaţie publică deschisă pentru concesionarea unui lot de teren în suprafață de 284 mp, situat în intravilan, în zona Subcetate, în vederea edificării de locuinţe proprietate personală, pentru tinerii din municipiul Bistriţa. Practic, o persoană care intenționează să își construiască o casă, dar nu deține teren, poate să se înscrie la licitația pentru terenul din zona Subcetate.

Vasile Marina, directorul executiv al Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistrița, a explicat pentru Ziar de Bistrița că în Subcetate, în ultimii ani, municipalitatea a scos la licitație șase loturi de teren pentru persoanele dornice să își construiască o casă. ”Pe cinci dintre acestea, bistrițenii care au câștigat licitațiile au și construit, în vreme ce pe un lot, persoana care a câștigat licitația nu a mai construit nimic și, în plus, nu a achitat municipalității nici redevența anuală pentru teren. Din acest motiv, terenul este scos din nou la licitație, iar persoanele care au intenții de a construi o casă pot să se înscrie” a declarat Vasile Marina.

S-a licitat chiar și până la suma de 2.000 de lei

Va exista un singur câștigător al licitației, care va primi în concesiune terenul de 284 de metri pătrați pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire până la 74 de ani sau chiar va putea să îl cumpere după ce va finaliza construcția cu respectarea tuturor autorizațiilor.

Pentru a participa la licitație, persoanele interesate trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, iar prețul de pornire este de 300 de lei pentru întreaga suprafață.

Vasile Marina a mai adăugat că la ultima licitație de acest gen s-a ajuns să se liciteze chiar și până la suma de 2.000 de lei. Suma cu care persoana va câștiga licitația va fi cea pe care o va plăti, anual, Primăriei Bistrița pentru utilizarea terenului.

Așadar, dacă sunteți interesați să participați la licitație, trebuie să știți că ofertele se pot depune la registratura Serviciului public municipal “Direcţia Patrimoniu” până la data de 16.04.2018, ora 1600, într-un singur exemplar, în plic sigilat.

Şedinţa publică de deschidere a ofertelor se va desfăşura la data de 17.04.2018, începând cu ora 1300 la sediul Primăriei municipiului Bistriţa, Piaţa Centrală nr.6.

Relaţii suplimentare şi clarificări se pot obţine la Serviciul public municipal “Direcția Patrimoniu” din str. Gh. Șincai, nr.2 sau la telefon/fax 0263/232 391.

Legea 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală nu se aplică la Bistrița

Cu toate că există o lege (Legea 15/2003) prin intermediul căreia tinerii care vor să-şi construiască o casă pot primi o mână de ajutor de la stat, prin acordarea la cerere a unui teren gratuit pe care ar urma să fie ridicată construcția, în ultimii ani, la Bistrița această lege nu a putut fi aplicată din cauză că municipalitatea nu dispune de teren în acest sens.

Vasile Marina mai explică faptul că Primăria Bistrița a cumpărat teren pe care a preferat să consttruiască locuințe sociale și ANL, întrucât cerea este mult mai mare pentru astfel de locuințe decât pentru terenuri pe care ar putea fi construite case.

Sursa foto: www.casevis.ro

0 notes
11 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.