FOTO-VIDEO: WONDERLAND – aici sunt banii dumneavoastră. Vezi cum arată pista de ski la soare, mega proiectul lui Crețu făcut cu bani din bancă!

“Categoric, la iarnă se schiază în Wonderland!” Primarul Ovidiu Crețu a făcut un nou angajament, dar NU poate inaugura pârtia de schi în campanie, deși a trecut un an de la semnarea contractului.

Pârtia la soare va fi gata la sfârșitul acestui an, dar NU se știe dacă Ovidiu Crețu va mai inaugura proiectul din calitate de primar.

 

 

Fără un referendum, administrația Crețu a accesat un împrumut de 40 de MILIOANE de lei și a împărțit banii către mai multe obiective. 20 de ani este perioada de rambursare a împrumutului de 40 de MILIOANE de lei, accesat în numele bistrițenilor, de către aleșii locali și dirijați astfel: Wonderland (18 MILIOANE de lei), Parc Sărata Sud (6.7 milioane de lei), modernizări blocuri (13.3 MILIOANE de lei), Podul Berăriei (2 MILIOANE de lei).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiectul Wonderland este marea promisiune a lui Ovidiu Crețu încă din primul mandat. La aproape 8 ani de administrație, Wonderland  e în chinurile facerii, o investiție extrem de costisitoare pentru bugetul local, mai ales că se realizează cu bani din bancă nicidecum din fonduri nerambursabile, cum era vorba… După 8 ani de la marea promisiune, lucrările la pârtia de pe Cocoș se vor finaliza într-o mică proporție, adică va fi montat un cablu și telescaun. Pârtia a fost curățată de copaci și acum este tasată, se lucrează la drumul din interiorul complexului și sunt așteptate echipamentele.

EXECUTANT: KRANZ Eurocenter SRL Pitești: valoare ofertată – 19.526.712 lei.

Valoarea contractului de execuție și furnizare echipamente: 4.14 MILIOANE de euro.

TELESCAUN – Se va monta un teleferic monocablu tip telescaun fix cu 4 locuri și cu o capacitate de transport de 1.200 persoane pe oră. Telescaunul are cota de plecare la + 457 m și ajunge la cota + 676 m. Diferența de nivel între cele două cote este 219 m, cu o lungime pe orizontală de 962 m și pe înclinat de 987 m.

 

 

 

 

 

 

– PÂRTIA: lungime pe orizontală: 1.054 m
– Pe înclinat: 1.083 m
– Diferența de nivel 218 m
– Panta medie: 20%
– Lățime medie: 60 m

INSTALAȚIE de NOCTURNĂ

PARCARE : 150 de locuri

CENTRU salvamont

PUNCT de închiriere echipament

INSTALAȚIE pentru producerea zăpezii artificiale: pleacă de la ideea folosirii tunului de zăpadă de mare capacitate , fapt ce presupune o captare de apă de pe râul Bistrița – 5.000 metri cubi și realizarea unei stații de pompare.

Ambele drumuri de acces către pârtia de schi (de pe Valea Ghinzii și din Unirea, de pe DN 17) sunt pietruite, dar marea problemă a investiției o reprezintă expunerea sudică și valoarea enormă a finalizării acestui proiect (mai ales că se realizează cu bani luați împrumut).

 

 

 

Primarul Ovidiu Crețu vede ca o prioritate această investiție și alocă resurse importante acestui complex de pe Dealul Cocoș, fiind unul din proiectele “în ambiție” proiect pe care l-a promis acum 8 ani când a câștigat Primăria Bistrița.

 

 

 

 

Citește și:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 mandate și 10 MILIOANE de euro din bancă! Începe Wonderland, coșmarul de tocat bani publici: Crețu face o nouă mișcare de imagine și dă O.K-ul pentru pârtia de schi!

https://www.ziardebistrita.ro/2-mandate-si-10-milione-de-euro-din-banca-cosmarul-wonderland-incepe-cretu-face-o-noua-miscare-de-imagine-si-da-o-k-ul-pentru-primele-lucrari/
Comentarii

  • Si asta nu e totul. Urmeaza AQUALAND in WONDERLAND, tot din imptimuturi bancare.
    Orasele care au fost inzestrate de Dumnezeu cu factori naturali de cura balneara au reusit sa-si amenajeze in apropiere statiuni locale de odihna, relaxare si tratament, cu fonduri europene. Un exemplu din multe altele este cazul orasului Beclean care datorita unui primar cu viziune si vointa a reusit sa faca din lacurile sarate de la Figa o adevarata minune. Bistriţa care dispune în apropiere de două locaţii cu izvoare sărate (Sărata şi Slătiniţa) nu a reuşit să faca nimic pentru valorificarea acestor facilităţi prin atragerea de fonduri europene pentru amenajarea unor staţiuni balneare locale, chiar daca despre namolul sapropelic de la Sarata se spune ca are proprietati terapeutice similare celui de la Techirghiol. Si cu toate astea nu se intreprinde nimic, din cauza unui primar mediocru, lipsit de orizont care a ramas incremenit in tampenia numita pompos si ne-romaneste Wonderland, un proiect costisitor si fara perspective pentru care nu se acorda fonduri europene. Nici macar un parteneriat public-privat nu este posibil de alcatuit pentru ca nimeni nu investeste in intr-o partie de schi pe care sa nu o poti folosi decat 2-3 luni pe an, iar in rest ai de cheltuit cu intretinerea si paza, cand exista locuri in care sezonul schiabil este de 5-6 luni pe an.
    Pentru informare, temperatura medie anuală la Bistriţa este de 8,3 grade Celsius, in vreme ce la Predeal este de doar 5 grade. Chiar si la Colibita izoterma anuala este de numai 6 grade. In aceste conditii, o investitie asa de mare pentru o partie de schi dotata cu tunuri de zapada la Bistrita nu se justifica. Si totusi s-au inceput lucrari extrem de costisitoare cu bani din imprumuturi bancare pentru care bistritenii au fost indatorati fara voia lor pe 20 de ani. Cat despre aqualand in Wonderland realizat tot din imprumuturi bancare, e o gandire la fel de nastrusnica si paguboasa. La urma urmei de ce sa cheltui banii cu un complex acvatic pe pasunea din Unirea cand ar putea fi facut din fonduri europene, fie la Sarata fie la Slatinita unde ar putea fi puse in valoare si resursele naturale de apa sarata disponibile. Astfel investitia ar putea fi mult mai profitabila.

Caricatură

Ziar de Bistrita