AJOFM: 390 de locuri de muncă vacante în Bistrița-Năsăud

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud anunță persoanele aflate în căutarea unui job că la nivelul județului sunt disponibile 390 de oferte de angajare.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Bistrița-Năsăud, majoritatea locurilor de muncă sunt destinate persoanelor cu studii medii şi profesionale – 379 locuri de muncă. Pentru persoanele cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată) sunt disponibile doar 11 locuri de muncă.

”Pentru persoanele cu studii superioare, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt disponibile în următoarele profesii: asistent manager,  Biolog, director comercial, director economic, director general, economist, inginer auto, inginer electric, inginer electromecanic, inginer electrotehnist, inginer mecanic etc”, precizează AJOFM Bistrița-Năsăud.

”Meseriile în care sunt oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii şi profesionale sunt: agent comercial, agent de securitate, agent vanzari, agent paza, ajutor bucătar, ajutor ospătar, ajutor tipograf, ambalator manual, asistent manager, barman, brutar, bucătar, buldo-excavatorist, cofetar, confecţioner articole hârtie, confecţioner izolaţii la conductori electrici, controlor calitate, croitoreasa, curier, dulgher, electrician, femeie de serviciu, fierar betonist, finisor laminate, frezor, gestionar depozit, instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze, lăcătuş mecanic, lucrător bucătărie, lucrător comercial, lucrator in structuri pentru constructii, magaziner, manipulant mărfuri, matriter, mecanic auto, mecanic întreţinere, montator aumulatori, montator subansamble, muncitor necalificat, operator imprimare, operator introducere si validare date, operator CNC, operator mase plastice, ospătar, patiser, pizzar, recepţioner de hotel, reprezentant comercial, responsabil mentenanta, sapator manual, secretar administrativ, şofer de autoturisme şi camionete, şofer microbuz, stivuitorist, strungar, sudor, tâmplar, tapiţer, tehnician calitate, tinichigiu auto, tipograf, trefilator, vânzător, vopsitor, zidar, zidar-tencuitor etc”, mai arată AJOFM Bistrița-Năsăud.

Informaţii suplimentare despre ofertele de muncă din judeţul Bistriţa – Năsăud pot fi obţinute de la sediul instituției din Bistrița sau la numărul de telefon 0263–236296.

În ceea ce priveşte oferta de muncă din Uniunea Europeană aflată pe portalul EURES România, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă 244 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

 • Belgia – 95 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat in agricultura;
 • Danemarca – 5 locuri de muncă pentru: izolar, montator schele, instalator tevi, alpinist utilitar, vopsitor industrial;
 • Finlanda – 52 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat – culegător de fructe de padure, sudor;
 • Lituania – 1 loc de muncă pentru: instalator montator tevi;
 • Malta – 9 locuri de muncă pentru: inginer construcţii, inginer mecanic, farmacist, proiectant CAD, director de studiu ecotoxicolog acvatic, inginer IT, coordonator proiect de cercetare;
 • Norvegia – 63 locuri de muncă pentru: farmacist, sticlar, vopsitor auto, zidar, croitor, muncitor in productie, tinichigiu auto, electrician, personal curatenie;
 • Polonia – 15 locuri de muncă pentru: muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC;
 • Slovenia – 3 locuri de muncă pentru: muncitor in productie;
 • Spania – 1 loc de muncă pentru: fizioterapeut;

Toate informaţiile privind descrierea locului de muncă, cerinţele locului de muncă, limba străină, salariul oferit, durata contractului de muncă, modul de aplicare pentru fiecare ofertă, se pot obţine de pe portalul EURES România, la adresa: http://www.anofm.ro/eures.

One comment

 1. Bruj Ioan-Gabriel

  De ce persoanele cu dizabilități care suferă de epilepsie nu sunt angajate, dacă au o calificare sau mai multe și au fost angajate la o firmă? Și din cauza că firmă și a închis punctul de lucru sau s-a închis de tot nu o mai angajează nimeni? Și persoana în cauză nu a creat nici o problemă firmei la care a fost angajată? Ori ce boală se manifestă în anumite feluri. Nu la toate persoanele bolnave se manifestă la fel. Degeaba sunt legi și proecte destinate persoanelor cu dizabilități, dacă nu se pun în aplicare. Egal 0! Ma-și bucura să mă angajeze un antreprenor și să îmi ofere un loc de muncă. L-aș respecta necondiționat. Dar, din păcate sunt rari antreprenori care fac asemenea gesturi. 1 la 1000 mii.