AJOFM Bistrița-Năsăud organizează activități de informare, consiliere şi orientare profesională adresate elevilor din clasele terminale

 -  -  81


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud organizează o serie de activități de informare, consiliere şi orientare profesională adresate elevilor din clasele terminale.

Acțiunile sunt susținute de consilieri de orientare profesională din cadrul instituției, care le vorbesc elevilor despre facilitățile de care pot beneficia la finalizare studiilor, dar și despre meseriile aflate la mare căutare.

Elevii pot afla care sunt facilităţile acordate absolvenţilor de către AJOFM Bistrița-Năsăud pentru stimularea încadrării în muncă, dar și ce facilităţi se acordă pentru stimularea mobilităţii. De asemenea, ei pot afla ce drepturi au dacă sunt înregistraţi la AJOFM, precum și ce documente sunt necesare în vederea înscrierii la AJOFM Bistrița-Năsăud sau pentru solicitarea indemnizaţiei de şomaj. Totodată, elevii află și informaţii minime despre piaţa muncii”, arată instituția.

Până acum, consilierii de orientare profesională din cadrul AJOFM Bistriţa-Năsăud s-au întâlnit cu elevi din clasele terminale de la Liceul Agricol Bistrița, Școala Profesională Sfânta Maria, Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Liceul Tehnologic “Henri Coandă” Beclean şi Liceul Tehnologic Agricol din Beclean.

Sesiunile de informare, consiliere şi orientare profesională adresate elevilor vor continua și în perioada următoare.

1 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.