Ajun de Crăciun cu amenzi pentru colindători

 -  -  1068


Cu toate recomandările autorităților de a evita formarea unor grupuri mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, în Ajun de Crăciun au existat și bistrițeni care au ținut neapărat să se întâlnească și să meargă la colindat. Din păcate, aceștia s-au întâlnit și cu jandarmii, care nu i-au iertat.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, opt persoane care mergeau la colindat în Ajunul Crăciunului au fost sancționate cu câte 500 de lei pentru constituirea unui grup pietonal mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

De asemenea, tot în noaptea de Ajun, jandarmii au mai depistat în aria de competență încă șapte persoane care mergeau la colindat cu toate că era trecut de ora 23.00. Cei în cauză au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de liberă circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu amenzi în valoare de 1.500 de lei și 4 avertismente scrise.

Totodată, în Ajunul Crăciunului, jandarmii au mai aplicat și alte sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor de liberă circulație, pentru nerespectarea măsurilor privind distanțarea fizică și protecția individuală.

Potrivit IJJ Bistrița-Năsăud, în total, au fost aplicate 29 de sancțiuni, dintre care 13 amenzi în valoare de 5.800 de lei și 16 avertismente scrise.

0 notes
193 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *