Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană pentru persoanele nevoiașe din Bistrița-Năsăud

 -  -  1029Județul Bistrița-Năsăud a primit o primă tranșă de pachete cu produse alimentare oferite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Pachetele vor fi distribuite beneficiarilor până la data de 26 august.

Potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, un pachet conține:

  • Făină albă de grâu – 5 pungi de 1 kg
  • Mălai – 4 pungi de 1 kg
  • Paste făinoase – 2 pungi de 400 g
  • Ulei – 4 sticle 1 l
  • Zahăr – 2 pungi de 1 kg
  • Orez – 4 pungi de 1 kg
  • Conservă carne de vită – 5 cutii de 300 g
  • Conservă carne de porc – 3 cutii de 300 g
  • Conservă pateu de ficat de porc – 5 cutii de 200 g
  • Compot de fructe – 2 borcane/cutii de 720 ml

Beneficiarii acestui sprijin sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei si persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Reprezentanții autorităților publice din Bistrița-Năsăud coordonează acțiunile de recepție și distribuire a produselor alimentare.

”Listele inițiale de beneficiari sunt întocmite de către primari cu sprijinul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. Listele suplimentare sunt întocmite și asumate de către primar pentru repartizarea eventualelor stocuri rămase după distribuirea pe baza listelor iniţiale. În listele suplimentare sunt incluse persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, dovedite în baza anchetei sociale precum și persoanele dependente (persoane cu handicap) și persoanele care locuiesc în așezările informale. În cazul în care primăriile nu dețin stocuri pentru toate persoanele ce pot fi cuprinse în listele suplimentare acestea întocmesc un referat de anchetă socială și stabilesc lista cu cele mai defavorizate persoane dintre acestea”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Având în vedere apropierea perioadei electorale, Ministerul Fondurilor Europene a solicitat ca finalizarea distribuirii tranșei întâi a pachetelor alimentare să se realizeze până la data de 26 august 2020.

0 notes
154 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *