Ultimele noutati

Credincioșii ortodocși au DONAT aproape 10.000 de euro pentru locuitorii din blocul explodat de pe Arțarilor!

Toate Bisericile Ortodoxe din Bistrița s-au mobilizat și au organizat colecte pentru ajutorarea persoanelor afectate de explozia unui bloc de pe strada Arțarilor. Aproape 10.000 de euro s-au adunat în urma acestei acțiuni caritabile.

“În urma exploziei din data de 20 octombrie 2016, str. Arțarilor din municipiul Bistrița, la îndemnul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, de-a fi solidari cu cei ce au nevoie de sprijinul nostru, preoții Protopopiatului Ortodox Bistrița, la rândul lor, au făcut apel bunilor credincioși pentru o colectă benevolă, adunându-se suma de 40.652 lei, care v-a acoperi parțial lucrările de reabilitare a locuințelor celor 21 de familii. Mulțumim din suflet tuturor, preoți și credincioși!” a transmis protopopul Alexandru Vidican.

 

d43

 

 

 

 

 

 

 

 

Situația ACTUALĂ!

Explozia a avut loc în 20 octombrie, la etajul III al unui bloc, în urma unei acumulări de gaze după ce un tânăr de 24 de ani a pornit o butelie care a explodat. Băiatul vinovat de explozie a decedat la spital, după câteva săptămâni de la producerea acestui incident.  Blocul are 40 de apartamente, iar 21 dintre ele NU mai pot fi locuite decât după lucrări complexe. O parte din familii au fost mutate în garsoniere A.N.L. sau au ales să locuiască provizoriu la cunoștințe.

 

s14

s6

 

 

 

 

 

 

În primă fază, Primăria Bistrița a alocat 200.000 de lei pentru ajutoare de necesitate în cazul familiilor afectate, iar ulterior, din bugetul local s-au pus deoparte 500.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru lucrări de consolidare.

Expertiza se află în desfășurare, iar abia după finalizare se va putea face o evaluare exactă a situației. 21 apartamente sunt GRAV afectate și NU pot fi locuite deoarece a fost grav afectată structura de rezistență. După ce se vor obține sumele necesare (cel mai probabil de la Guvernul României, deoarece autoritățile locale NU pot aloca mai mult de 5% din valoare devizului final) se va organiza o licitație pentru stabilirea constructorului care va reface apartamentele afectate de explozie.

Procedurile birocratice (expertiză, documentații tehnice, alocare finanțar, licitație) dar și temperaturile scăzute vor face ca apartamentele evacuate să poată fi locuite cel mai probabil în primăvară.

Citiți și:

s5-dVIDEO: Te-apucă GROAZA! Vezi cum arată un apartament EXPLODAT din Decebal! Dovada clară că locatarii au scăpat ca prin MINUNE!

https://www.ziardebistrita.ro/te-apuca-groaza/
Caricatură

Ziar de Bistrita