Al doilea deces din cauza gripei, în Bistrița-Năsăud

 -  -  1383


Încă o persoană din județul Bistrița-Năsăud a murit din cauza gripei, acesta fiind al doilea caz de deces cauzat de virusul gripal.

Potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-a mai înregistrat un deces cauzat de gripă.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani și-a pierdut viața în data de 5 martie. Acesta a fost confirmat cu virus gripal tip A, avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat antigripal.

Este cel de-al doilea deces înregistrat la nivelul județului Bistrița-Năsăud, după ce la finele lunii trecute și o femeie de 77 de ani a decedat din cauza îmbolnăvirii cu virusul gripal. Aceasta era din localitatea Ciceu Giurgești, avea condiții preexistente, afecţiuni hepatice şi renale și nu fusese vaccinată antigripal.

La nivel național, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 168.

Potrivit celor mai recente date ale Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în săptămâna 25 februarie – 3 martie, au mai fost înregistrate încă 17 cazuri de gripă la nivel județean, patru dintre acestea având nevoie de spitalizare.

De asemenea, datele centralizate de la medicii de familie arată că alți 2.486 de bistrițeni au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare (39 au avut nevoie de spitalizare) și alți 270 cu pneumonie (56 fiind internați în spital). În săptămâna 25 februarie – 3 martie, în Bistrița-Năsăud s-a înregisitrat și un deces din cauza pneumoniei, la o persoană din grupa de vârstă peste 65 de ani.

0 notes
508 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *