Alegeri fără incidente în comuna Rebra. Ștefan Danci, reales primar

 -  -  1160Procesul electoral din comuna Rebra s-a desfășurat în condiții normale, nu au fost înregistrate evenimente negative, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud. Alegerile s-au încheiat și a fost desemnat un câștigător.

Ștefan Danci continuă munca la Primăria Rebra

Ștefan Danci (Alianța pentru Rebra) a câștigat un nou mandat de primar al comunei Rebra, a anunțat președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Felicitări, Ștefan Danci, primarul reales al comunei Rebra! Locuitorii comunei au ales bine, deoarece ești un om de cuvânt, iar împreună continuăm munca, ducând toate proiectele ce dezvoltă comunitatea la îndeplinire“,a transmis Emil Radu Moldovan.

Victorie! Am câștigat!”, a anunțat și Ștefan Danci.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, în cel de-al doilea tur de scrutin au existat 1.269 de voturi valabil exprimate. Astfel, 743 dintre acestea (ceea ce reprezintă un procent de 58,55%) au fost obținute de Ştefan Danci, în timp ce contracandidatul său – Daniel Năstuţă a fost votat de 526 de persoane. În primul tur, cei doi candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi – 423.

Situația la ora 21:00 – Prezența la vot 61,07 %

Procesul electoral s-a încheiat la ora 21:00, la închiderea urnelor prezența la vot fiind de 61.07%. Au votat în total 1.279 de alegători, majoritatea pe liste permanente si complementare (1.216), dar au fost și alegători care au votat pe liste suplimentare (19) sau cu ajutorul urnei mobile (44).

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a comunicat că procesul electoral în cele două secții de votare s-a desfășurat în condiții normale pe parcursul zilei, nefiind înregistrate incidente electorale de natură penală sau contravențională.

În continuare, polițiștii și jandarmii se vor afla în teren pentru menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice, precum și prevenirea oricăror încălcări ale legii.

La scrutinul din 27 septembrie, prezența la vot la închiderea urnelor a fost de 48,7%. Atunci au votat 1.021 de alegători, iar principalii doi candidați – Ștefan Danci (primar în funcție și candidat al Alianței pentru Rebra) și Daniel Năstuță (PNL) au obținut același număr de voturi – 423 de voturi. 

Situația până la ora 18:00 – Prezența la vot 54,68 %

Procesul electoral se desfășoară în continuare în condiții normale, nu au fost înregistrate evenimente negative și nu au fost constatate contravenții sau infracțiuni electorale.

De la ultima actualizare, au mai fost primite încă 5 semnalări SIMPV. Astfel, până la ora 18.00 au fost înregistrate16 semnalări privind înscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, iar în urma verificărilor efectuate au fost infirmate 15 și una este în curs de clarificare.

Polițiștii și jandarmii continuă acțiunile pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

În privința prezenței la vot, până la ora 18:00 au votat 1.145 de alegători din cei 2.094 înscriși pe liste permanente si complementare.

Prezența la vot în timp real poate fi consultată AICI.

Situația până la ora 15.00 – Prezența la vot 39,87 %.

În continuare, procesul electoral în comuna Rebra s-a desfășurat în condiții normale, fără evenimente negative, nefiind constatate contravenții sau infracțiuni electorale.

De la ultima actualizare, au mai fost primite încă 2 semnalări SIMPV. Astfel, din totalul de 11 semnalări privind înscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, în urma verificărilor efectuate,10 au fost infirmate, iar una este în curs de clarificare.

Prezența la vot în timp real poate fi consultată AICI.

Situația până la ora 13:00 – Prezența la vot 28,08 %

”Până la această oră nu au fost sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost primite 9 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, toate infirmate în urma verificărilor”, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru siguranța tuturor participanților, limitarea și prevenirea infectării cu virusul Sars-Cov-2, forțele de ordine implicate reamintesc importanța respectării normelor de protecție sanitară individuală.

0 notes
285 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net