Alegerile locale și parlamentare, sub semnul întrebării

 -  -  1950


Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că îşi doreşte organizarea alegerilor locale în toamnă şi a celor parlamentare spre sfârşitul lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, însă nu exclude posibilitatea amânării lor în cazul în care nu vor putea fi organizate în condiții de siguranţă.

Ne spun tot mai mulţi experţi că nu vom scăpa de virus şi va trebui să găsim un mod de a trăi cu această boală. Sper ca acest lucru să însemne că vom avea bolnavi, cum am avut în toți anii bolnavi de gripă, dar că viața va continua. Sper să ajungem tot acolo – să avem, din păcate, câțiva bolnavi, dar restul societății să poată să își vadă de treabă. Dar nu știm dacă în acest an ajungem acolo și atunci este prematur să spunem că vom avea sau nu vom avea în septembrie, octombrie sau decembrie alegeri”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, organizarea alegerilor depinde de modul în care va fi gestionată epidemia şi de felul în care populația reacţionează la acest virus.

Șeful statului mai consideră că este important ca alegerile să aibă loc atunci când nu ele nu ar reprezenta un pericol pentru populaţie.

”Eu nu o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există şi sunt un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reuşim în această toamnă să avem şi alegeri locale şi la termen, spre sfârşitul lui noiembrie, la începutul lui decembrie alegeri parlamentare, dar dacă nu se pot ţine în siguranţă atunci vor trebui amânate. Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei”, a adăugat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

1 notes
75 views
bookmark icon

One thought on “Alegerile locale și parlamentare, sub semnul întrebării

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *