Alianța USR PLUS începe campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii lui Dan Barna la alegerile prezidențiale. Ce obiective și-a stabilit alianța?

 -  -  20


 

Conducerile USR şi PLUS au agreat ultimele modificări la protocolul de alianţă politică, în urma deciziilor luate de Comitetul Politic al USR şi de Consiliul Naţional al PLUS.

În câteva zile, va fi semnat actul prin care ia naştere formal Alianţa USR PLUS.

”Având în vedere că înregistrarea unei alianţe politice necesită o procedură judiciară îndelungată, această alianţă va fi dublată de o alianţă electorală privind participarea la alegerile prezidenţiale. Prin urmare, dăm startul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura la alegerile prezidenţiale a preşedintelui USR, Dan Barna. Un preşedinte USR PLUS va fi cea mai bună garanţie că în 2020 vom avea un premier din partea Alianţei, Dacian Cioloş, şi o guvernare cu oameni cinstiţi şi competenţi”, se arată într-un comunicat de presă al PLUS Bistrița-Năsăud .

Membrii PLUS din judeţul Bistriţa-Năsăud au anunțat că se vor alătura colegilor din ţară şi din diaspora în campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale.

Obiectivele Alianţei USR PLUS sunt:

  • câştigarea alegerilor prezidenţiale din 2019;
  • câştigarea de către candidaţii Alianţei a unui număr cât mai mare de funcţii elective în cadrul administraţiei publice locale, ca urmare a alegerilor locale din 2020;
  • câştigarea de către candidaţii Alianţei a celui mai mare număr de mandate de parlamentari, prin comparaţie cu ceilalţi competitori, ca urmare a alegerilor parlamentare din 2020, astfel încât să formeze o coaliţie de guvernare având prim-ministru un reprezentant al Alianţei;
  • asigurarea guvernării României în perioada 2020-2024 şi implementarea programului de guvernare al Alianţei;
  • câştigarea alegerilor parlamentare organizate în 2024 şi asigurarea guvernării României în perioada 2024-2028.

Suntem convinşi că formarea Alianţei USR PLUS va putea reseta scena politică din România şi va da posibilitatea punerii în aplicare a ideilor USR PLUS atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.Avem nevoie de cât mai mulţi oameni care vor să se implice în schimbarea României. Vrem să înnoim România!”, mai transmit reprezentanții PLUS filiala Bistrița-Năsăud.

FOTO:www.graiulsalajului.ro

20 bookmark
0 notes
3192 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.