Alin Seserman se-ncălzește de pe margine! În ce condiții s-ar băga de primar la Bistrița și care-i planul secret de dezvoltare a orașului, după 12 ani de PSD! „Injecții” către PNL!

 -  - 


Alin Seserman a acordat un interviu pentru Ziar de Bistrița, în care a povestit cu lux de amănunte ce a făcut în ultimii ani. Are la activ 4 mandate de consilier local și 2 candidaturi: una de deputat din partea PDL și una de primar independent, susținut de partidul Monicăi Macovei.

La localele din 2016, Alin Seserman a scos aproximativ 1.400 de voturi. A fost acuzat de liberali că a candidat împotriva propriului partid și imediat a dispărut din peisaj. După 3 ani, revine cu un plan secret: proiectul de salvare a Bistriței! Momentan, NU e membru PNL dar se învârte-n cercurile de influență a lui Ludovic Orban și Robert Sighiartău.

De pe margine, „Sese” se-mbie de candidat, dar are pretenții! Ce zice de opoziția „de catifea”!

Se ocupă de consultanță politică, are contracte faine pe imagine și dă sfaturi unor politicieni de la vârful PNL. A pornit o afacere cu iz politic: o platformă on-line, intitulată NotaBn, practic un ziar de propagandă PNL-istă. Zice că-i economist, deține un doctorat în istorie și are un plan de dezvoltare a Bistriței! Alin Seserman e perceput ca un personaj aparte, infatuat, ar zice unii. Ne- populist și pragmatic…. își zice el!

Reporter: – Unde ați dispărut în ultimii 4 ani, după 4 mandate de consilier local și o candidatură. De ce ați dispărut din peisajul public?

Alin Seserman: – Nu am plecat din viața politico administrativă. Lucrez de câțiva ani în București, consultant pentru PNL și pentru unii lideri PNL.

Reporter: – Mă refeream la administrația locală. Erați un personaj activ, dar treptat v-ați debarasat și v-ați axat pe alte domenii.

Alin Seserman: Dacă NU locuiești în Bistrița nu ești conectat mereu la subiectele fierbinți, dar din când în când am tras semnale de alarmă și acum o să mă implic mai mult. În 2016, PSD a obținut 11 consilieri din 21. La acel moment am considerat că trebuie respectat votul cetățenilor, dar după 4 ani observ că lucrurile nu merg bine și atunci anumite lucruri trebuie cunoscute. Dar cel mai important e să vii cu soluții. Și presa critică, dar NU asta te face un bun primar fiindcă a scoate ceva negativ în evidență NU e suficient!

Reporter: – Și opoziția cum vi se pare?

Alin Seserman: – Și o opoziție care NU vine cu soluții.. au spus că Nu se fac străzi că nu e bună pârtia,dar trebuie să spui ce lucruri se pot realiza și cu ce bani. Acest lucru lipsește!

Reporter: – Ați amintit de opoziție. Credeți că nu e suficient de matură?

Alin Seserman: – Nu o văd activă, probabil că modul în care fac ei opoziție NU e în concordanță cu așteptările oamenilor.

Reporter: – Afirmații delicate la adresa fostului partid. Sau sunteți membru PNL?

Alin Seserman: – NU sunt membru PNL și nu e o critică, dar eu ca cetăţean NU am văzut o alternativă credibilă. Eu nu o văd și nici cetățenii nu cred că văd. Nu putem spune că USR are o echipă și soluții, dacă acest lucru e evident! E valabil și la alţii!

Reporter: Eu aș putea spune că sunteți supărat ca nu aţi intrat în Consiliul Local. O parte din foștii colegi ar putea spune că ați candidat împotriva propriului partid, și de aceea PSD s-a întărit! Și nici NU ați obținut un scor suficient de bun încât să intrați în Consiliul Local!

Alin Seserman: – Nu e o critică! PNL era format din 2 partide, care au obţinut 4.000 de voturi, iar eu am obţinut 1.400 de voturi. Rezultatele astea sunt!
Reporter: – Democraţia e pe voturi.. de aceea Nu sunteţi în Consiliul Local..

Alin Seserman: – Dar toate voturile se redistribuie și se duc spre alte parte. Eu am candidat pentru a fi primar. Am propus o alianță a dreptei cu 6 luni înainte. E istorie care poate fi dezbătută. Din punctul meu de vedere PNL a pierdut alegerile pe propria mână . Am făcut un sondaj: eu am ieșit mai bine, iar restul îl știți!

Despre posibila candidatură la Primăria Bistrița!

Reporter: – deci NU e adevărat că v-ați supărat și de aceea ați candidat?

Alin Seserman: – promisiunea e promisiune. Eu am vorbit cu cetățenii și le-am spus că voi candida! Așa voi face și acuma.

Reporter: – să înțelegem că vă anunțați candidatura?

Alin Seserman: – Deocamdată avem un candidat, în persoana lui Niculae.. eu înţeleg aşa: partidul NU poate lucra ca entitate, atunci când candidăm la funcția de primar, alegem omul. Asta contează . Atunci…

Reporter:- … așadar sunteți omul cel mai potrivit?

Alin Seserman: – Am o planificare, un plan pentru ce s-ar putea face și văd că nu s-a făcut nimic în 3 ani și nu văd o perspectivă. Eu mă implic în comunitate, de la a merge la vot și până la o candidatură… și în funcție de ce se întâmplă.. de ce realităţi sunt…

Reporter (ironic): – deci, d-voastră sunteți salvatorul?

Alin Seserman: – A cui?

Reporter: – a dreptei… sau a oricărei alternative, cam cam asta susțineți!

Alin Seserman: – Dreapta.. NU pot să spun că sunt cel mai bine plasat. dar eu cred că sunt unul care de-a lungul timpului am furnizat programe, idei și cred că despre asta trebuie să vorbim!

Reporter: – eu aș zice mai plastic.. sunteți Făt-Frumos pe cal alb ce salvează și Bistrița și PNL-ul!

Alin Seserman: – Nu mă opun la ce ziceţi!

Reporter: – vă place să auziți asta, dar apare întrebarea: Din partea cărui partid.. că iarăși vă supărați și candidați de unul singur!
Alin Seserman: – Nu vorbim de supărări și nu aș candida ca fiind un om supărat, dar dacă opoziția de astăzi va alege un candidat… altul decât persoana mea.. NU voi candida!

Reporter: – deci, veți candida sau NU?

Alin Seserman: – În momentul în care opoziţia se va aduna…

Reporter: – Nu se-adună să sunt orgolii mari.

Alin Seserman: – În momentul în care opoziţia se va aduna.. dacă NU se adună e calea deschisă și pentru mine și pentru USR, PMP, pentru oricine.

Reporter: – Numai puțin, ca să ne înțelegem. Să se unească sub stindardul Alin Seserman sau sub orice alt stindard?

Alin Seserman: – Deci NU trebuie să fiu eu acea persoană.. dar dacă opoziţia nu are un candidat, atunci mi se pare că e deschisă calea pentru oricine nu vad de ce o persoană trebuie să ceară voie să candideze.

Reporter: – credeam ca ăsunteți mai valoros ca îşi candidat de primar! De ce nu pe o listă de c. De ce nu intrați și să dvs. ca și consilier local: E sub demnitatea d-voastră?

Alin Seserman: – NU m-ar deranja chiar deloc, pentru că reprezinți comunitatea?

Reporter: – Eu o iau logic. De ce NU reintrați în PNL și d-voastră să fiți liantul de unire a dreptei?

Alin Seserman: – o sa iau in calcul , dacă PNL îmi face o invitație.

Reporter: – Nu e pe invitații! D-voastră oricând puteți depune o adeziune … și să intrați pentru un post elimini.

Alin Seserman: – Așa e. Oricând pot depune o adeziune!

Despre o alianţă de dreapta și despre șampaniile savurate de PNL-iști la victoria lui Iohannis!

Reporter: – Dacă se unește dreapta: PNL cu ecologiștii, să zicem. E suficient?

Alin Seserman: – Lucrurile stau așa: în momentul de față avem o alianță PSD – ALDE .. deci dreapta are o susținere extrem de mică!

Reporter: – acum, da.. dar între timp s-a schimbat harta electorală.

Alin Seserman: – Faptul că Iohannis a obținut un vot nu se transferă la alegerile locale.

Reporter: – Se supără colegii.. și nu vă mai primesc adeziunea.

Alin Seserman: – În 2014, PNL a avut mai multe voturi pentru Iohannis la Bistrița și ați văzut ce s-a întâmplat în 2016.. PNL a obținut 18%. Nu e bine să porneşti de la faptul că ești un învingător…dimpotrivă ! Trebuie să-ți evaluezi șansele!

Reporter: – Acuma, colegii au băut șampanie, oarecum își asumă scorul!

Alin Seserman: – dar scorul e real.. scorul a fost real. Iohanis a luat 51% , iar în turul 2 aproape 80%, dar realitatea de la locale a fost alta.. eu trag atenția de bună – credinţă… nu e un reproş.

Reporter: – Istoria se poate repeta și d-voastră aveți acest exerciţiu în minte!Acest lucru e real! Dacă rămân alegerile în primul tur, lucrurile sunt complicate.

Alin Seserman: – Ludovic Orban a spus foarte clar, și majoritate a acceptat: PNL dacă are un candidat foarte bun îl va susține, iar dacă NU, va susține pe cineva din afara partidului . E valabil oriunde, și la București!

ziar de bistrita sampanie

 

Reporter: – Apar câteva chestiuni ne-democratice în PNL….presupus a fi cel mai democrat partid, față de stânga unde liderul se impune.. Păi dacă s-au stabilit criterii clare: desemnări, vot intern, sondaj..P ăi, cum poate veni Orban să impună?

Alin Seserman: – dar NU e vorba de a impune!

Reporter: – Păi cum e vorba? Nu respectă statutul?

Alin Seserman: – Păi nu, dar nu se impune unei organizații..

Reporter: – Eu zic punctual: Ioan Turc, Hangan și Diana sunt în cursă și favorit ar fi.. Ioan Turc.

Alin Sesrman: – Ce-nseamnă favorit?

Reporter: – păi cum ar spune Orban:  „eu sunt președinte de partid și vreau ca X să fie candidat de primar. Faceți așa cum zic eu!”

Alin Seserman: – Păi nu.. dar dacă într-un partid cineva are 2%, următorul 3% sau 5%.. evident că unul din ei este câștigător, pe sondaje…

Reporter: – Se respectă sondajele sau nu?

Alin Seserman: – Peste tot se respectă!

Reporter: – Păi și cum intervine Orban?

Alin Seserman: – Spre exemplu eu ca organizaţie dacă îmi fac o evaluare și candidatul USR are 30%,iar candidații PNL au 10%, evident că organizația se confruntă cu o realitate și are de luat o decizie.

ludovic orban ziar de bistrita

Reporter: – Domnule Seserman…ați stat izolat la București.. ei au fost pe baricade, s-au bătut cu Crețu.

Alin Seserman: – S-au bătut?

Reporter: – Păi au susținut conferințe, şedinţe de consiliu local, au avut alegeri. D-voastră veniți de la București și spuneţi că Orban transmite că dacă cineva stă binișor pe sondaje, poate președintele să impună un alt candidat care să aibă scor mai bun.

Alin Seserman: – Dar NU am spus asta.. eu l-am auzit pe Orban la televizor.

Reporter: – Am luat-o pragmatic! cum ar putea un candidat care respectă statutul să fie îndepărtat de un candidat impus?

Alin Seserman: – Eu am spus următorul lucru: PNL vrea să-și maximizeze șansele peste tot.. acolo unde NU are șanse cu candidații lor, apelează la alte forme!

Reporter: – ce candidați vedeți d-voastră.. presupunem că niciunul nu are șanse reale și nu reflectă scorul? PNL a luat 18.000 de voturi pe municipiu, 45%. Teoretic, nu ar trebui să facă nimic și le iese primarul. Ce candidat vedeți d-voastră să fie desemnat în februarie și în iunie să câștige alegerile?

Alin Seserman: – Eu văd lucrurile in felul următor. E un PSD care conduce municipiul foarte slab și v-am spus că NU nu văd o alternativă la conducerea primăriei, din peisajul politic. Poate d-voastră o vedeți… Nu mă amestec în deciziile partidului, dar faptul că-l critici pe Cretu NU te face bun candidat de primar.

Planul lui Alin Seserman! Despre drumuri!

 Reporter: – dacă sună la ușă un candidat PSD care spune că face centură din bani europeni….. câștigă votul! Că eu am înțeles că ecologiștii nu i-au lăsat, că PSD-iștii o făceau. Pentru câțiva copaci, proiectul a fost blocat….

Alin Seserman: – păi nu pot să fiu populist… eu o văd ca o prioritate națională!

Reporter: Domnul Turc a găsit o soluție bună: să scoată din patrimoniul CFR spațiul din zona CFR și astfel se pot construi șosele cu 2 benzi de-a lungul căii ferate din Livezile până-n Viișoara….

Alin Seserman: – Eu nu mă opun la niciun fel de idee! Bistrița are capacitatea să-și pună la punct toată infrastructura: drumuri, trotuare.

Reporter: – Din ce bani?

Alin Seserman: – Din bani de la bugetul local

 Reporter: – Domnule Seserman, pe bugetul din 2019 au fost 5 milioane de euro, bani de investiții. Păi, cu banii ăștia, ce să faceți? 1.5 milioane de euro s-au dus pe cele 40 de străzi asfaltate, 1 milion de euro pentru pârtia de schi și diferența a mers pe mici investiţii…

Alin Seserman: – Sunt câteva greșeli! Proiectul modernizării axei Decebal-Andrei Mureșanu NU e finanțat. AIar la investiții, domnul Niculae a așternut câţiva centimetri de asfalt! Ambele variante sunt proaste. Studiile sunt realizate la prețuri exagerat de mari, cu prețuri enorme. Și astfel am depășit plafonul de alocare. La licitații s-a demonstrat că lucrările s-au făcut la jumătate, deci studiul a dat dublu! Trebuie să înceteze acest aspect!

Reporter: – Și unde se mai scurg banii publici?

Alin Seserman: – Direcția de Servicii Publice cheltuie 8 MILIOANE de euro și de 10 ani doar repară și pietruiesc. Evident că nu ajung banii!

Reporter: – Păi și desființăm DSP-ul?

Alin Seserman:  – NU… nicidecum. Acolo trebuie altceva. În 2007, administrația Vasile Molodvan a asfaltat 27 de străzi.

Reporter: – spuneți până la capăt: cu bani din bancă.

Despre „gaura neagră” a bugetului local: pârtia de schi administrată PROST de Primăria Bistrița!

Alin Seserman: – Se face o analiză: sunt fonduri europene, guvernamentale și împrumuturi. Eu m-aș concentra pe toate aceste variante deoarece banii se întorc, dar cu țârâita… nu e poate face! Cu bani din bancă se pot face pe loc și plătite în rate! Ești mult mai câștigat dacă o faci acum!

 Reporter: – Depinde!  Pârtia de schi s-a făcut cu bani din bancă.. pt că dacă o închideți nu vă votez! Ce faceți cu ea? O tăiem cu flexul?

Alin Seserman: – La pârtie trebuie corectate anumite lucruri. Eu NU sunt populist!

Reporter: – … de-asta NU mai sunteți în PNL sau în niciun partid!

Alin Seserman: – Păi trebuie să schimbăm politica populistă…  că la un moment dat nu mai merge.

cretu si niculae

Reporter: – Ce ați face d-voastră .. că  lumea vrea soluții URGENTE! Nimeni nu mai stă 12 ani, cum au stat cu Crețu!

Alin Seserman: –  eu cred că primăria ar putea încerca un parteneriat cu un investitor .

Reporter: – care s-aducă zăpadă…

Alin Seserman: – Poate fi cuplat cu un Aqualand, cu terenuri că ar fi ideal ca un privat să preia!

Reporter: – Și cine să-şi ia pe cap o gaură neagră?

Alin Seserman: –  Un privat ar administra mai bine, mai eficient. Primăria a demonstrat că NU poate! Eu ca primar aș avea alte priorități și de aceea cred că un parteneriat ar merge!

 Reporter: – Și dacă NU vine nimeni! Ce veți face? Cum vedeți o dezvoltare a zonei? Veți lua bani din bancă pentru un Aqualand?

Alin Seserman: – Nu! Eu acolo aș fi realizat o pârtie pentru copii și un Aqualand mic și aș dezvolta treptat!

 Reporter: – Și Aqualand cu bani de la buget? Cum l-ați face?

Alin Seserman: –  S-a început greșit. Dacă acolo e un complex sportiv…

Reporter: – Vine Daniel Suciu și face sală polivalentă și stadion

Alin Seserman: – da, da,.. cum ar fi să facem lucrurile astea în oraș… fără să ne deplasăm pân-acolo. Eu aș fi optat să le realizăm în oraș! O sală polivalentă în oraș!

Reporter:  – Și pârtia de schi? Ce veți face cu ea?

Alin Seserman: –  I-aș da-o lui Crețu să o administreze el!

Reporter: – Nu o ia. El zice că-i bătrân și merge-n Austria!

Alin Seserman:  – Parteneriat public privat…. pentru că noi cetățenii subvenționăm o gaură neagră! Trebuie ca Primăria să asigure servicii bune pentru cetățeni!

Reporter: – Ce veți face d-voastră, ca primar?

Alin Seserman: – Stopăm risipa! Dacă reparăm străzi timp de 10 ani, niciodată NU o să avem străzi bune!

Reporter: – De unde tăiem?

Alin Seserman: – Păi facem lucrurile durabil! Din cele 4 surse de finanțare: europene, guvernamentale, împrumuturi, buget local! lucrurile trebuie rezolvate pragmatic! Pentru că lucrurile durabile aduc un câștig, în timp!

Reporter: – 50 de străzi nu veți face pe an, ca Nicuale,, viceprimarul care a alocat 1.5 MILIOANE de euro pentru 2 centimetri de asfalt!

Alin Seserman:  – Pe stilul ăsta voi face zero străzi! Nu accept să se vopsească străzi cu mulți bani. Mi se pare o risipă!

 

În partea a doua a acestui interviu, veți citi planul complet de salvare a Bistriței, după cei 12 ani de administrație PSD! Alin Seserman zice și de blatiștii din PNL care-au stat sub aripa PSD și-acum se dau cocoși de opoziție! Atacuri directe la adresa unor lideri care NU au credibilitate deși vânează funcții cu greutate sub brandul PNL.

 

Loading

bookmark icon

4 thoughts on “Alin Seserman se-ncălzește de pe margine! În ce condiții s-ar băga de primar la Bistrița și care-i planul secret de dezvoltare a orașului, după 12 ani de PSD! „Injecții” către PNL!

Oldest
Newest
Most Upvoted

    Sorry, comments are closed.