Alocațiile copiilor vor fi majorate în mai multe etape. Prima – în septembrie

 -  -  2901Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat că a propus Guvernului un proiect de Ordonanţă referitor la majorarea alocaţiilor pentru copii în mai multe etape, ajungându-se ca în anul 2022 acestea să își dubleze cuantumul actual.

Potrivit ministrului, prima etapă prin care se vor majora alocațiile va fi în luna septembrie a acestui an.

”Prima mărire va fi în septembrie (de 20% – n. r.), aferentă lunii august. Practic, cei care vor urmări încasarea acestei alocaţii pentru luna august vor vedea în septembrie, după caz. Dacă au optat pentru a le primi pe card, vor primi imediat după 8 septembrie, iar dacă le primesc în numerar, după a doua jumătate a lunii, conform calendarului obişnuit al încasării alocaţiilor, urmând să găsească o creştere care atinge 185 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani, respectiv 369 de lei pentru copii între 0 şi 2 ani şi copii cu dizabilităţi între zero şi 18 ani”, a explicat Violeta Alexandru, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a mai precizat că următoarele etape de creştere vor fi câte două pentru 2021 – în prima parte a anului, în februarie, aferent lunii ianuarie, tot în procent de 20%, și în cea de-a doua parte a anului, majorarea fiind tot de 20%. Creşterea va fi similară şi în 2022, respectiv la începutul anului şi în august, pentru iulie.

Astfel, la finalul lui 2022, vom avea o creştere a alocaţiilor de 300 de lei pentru copii între 2 şi 18 ani, respectiv de 600 de lei pentru copii între zero şi 2 ani şi pentru copii cu dizabilităţi între zero şi 18 ani”, a completat ministrul.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 29 iulie 2020
2 notes
26 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *