Alocațiile de stat pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2020. ”Încă o victorie pentru copiii României!”

 -  -  3527


 

 

Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2020, cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, a anunțat deputatul PNL de Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău.

Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României ! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu dar s-a terminat cu bine“, a scris deputatul PNL Robert Sighiartău, unul dintre iniţiatorii proiectului, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Decizia de a majora alocaţiile de stat pentru copii a fost luată marţi în plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. Propunerea liberalilor a primit 242 de voturi “pentru”. Legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Initiaţiva legislativă prevede ca alocaţia pentru copii să se stabilească în raport cu indicatorul social de referinţă” (ISR).

“Țara noastră se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte sumele cheltuielilor pentru alocaţiile destinate copiilor”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege adoptat marți.

0 notes
2652 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *