Alte patru școli au intrat în concursul de colectare a deșeurilor ”Reciclezi pentru viitorul tău!”

 -  -  2


Alte patru unități de învățământ din Bistrița-Năsăud au intrat în concursul de colectare a deșeurilor ”Reciclezi pentru viitorul tău!”, competiție organizată de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Elevii din ciclul primar și gimnazial de la școlile din comunele Tiha Bârgâului, Măgura Ilvei, Căianu Mic și Școala Gimnazială ”Grigore Silași” din Beclean au fost foarte entuziasmați de ideea de a participa la acest concurs și de a câștiga o bicicletă Mountain Bike sau unul dintre cele 10 seturi de căști audio ori una dintre cele 10 boxe portabile oferite la fiecare dintre școlile participante.

Le-am explicat și arătat copiilor cum se face separarea corectă a deșeurilor ca să poată urma acest exemplu și la ei acasă, am distribuit pliante informative cu informații detaliate despre colectarea din poartă în poartă a deșeurilor pe cele 4 fracții și i-am încurajat să participe într-un număr cât mai mare la acest concurs de reciclare. Reciclarea deșeurilor este foarte importantă pentru viitorul nostru al tuturor, iar prin această acțiune sperăm să reducem poluarea mediului înconjurător cu deșeuri, sperăm să colectăm mai multe deșeuri reciclabile pentru a fi valorificate, precum și să economisim resursele planetei”, spune Cristian Niculae, directorul executiv al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Până în prezent, un număr de șapte școli gimnaziale din județ au intrat în acest concurs prin care elevii sunt învățați și încurajați să colecteze selectiv deșeurile.

2 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.