Alte șapte persoane sunt cercetate în dosare cu privire la obținerea indemnizației de creștere a copilului

 -  -  101170Alte șase femei şi un bărbat sunt bănuiţi de poliţişti de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Acestea sunt cercetate în dosare cu privire la obținerea indemnizației de creștere a copilului.

În urma controalelor şi verificărilor efectuate, poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice au depistat noi cazuri de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Vizate sunt 6 femei cu vârste cuprinse între 28 şi 38 de ani, din localităţile Cristeştii Ciceului, Măgura Ilvei, Rodna, Bistriţa, Sângeorz-Băi, precum şi un bărbat de 32 de ani, din Beclean”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosare penale în toate cele 7 cazuri şi efectuează cercetări pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

”Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, începând din anul 2019, persoanele în cauză ar fi solicitat acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului pentru care au declarat venituri nereale, ori au depus adeverinţe care conţineau date nereale cu privire veniturile obţinute în perioada relevantă pentru calcularea indemnizaţiei. Astfel, în două dintre cazuri, persoanele vizate ar fi obţinut indemnizaţii de creştere a copilului în cuantum de 8.500 de lei pe lună”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice continuă cercetările pentru documentarea activităţii infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

10 notes
295 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *