Alte șase comune din Bistrița-Năsăud, sub restricții

 -  -  1171

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o nouă hotărâre care cuprinde o serie de măsuri pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, măsuri care vor fi impuse în șase comune din județ în care incidența cazurilor de COVID-19 este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, se introduc restricţii în comunele Dumitra, Tiha Bârgăului, Matei, Galații Bistriței, Teaca, Coșbuc.

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 59/27.10.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică”, informează Prefectura Bistrița-Năsăud.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020.

Reamintim că, începând de mâine, și în municipiul Bistrița sunt impuse noi măsuri restrictive, asta după ce municipiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori și a intrat în scenariul roșu.

0 notes
296 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *