Din Bistrita

Alte trei persoane au fost amendate și duse în carantină, după ce nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Vor suporta și cheltuielile privind carantinarea

 -  - 


Cu toate că sancțiunile pentru nerespectarea prevederilor legale privind măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului au crescut semnificativ, unele persoane pur și simplu nu țin cont de acest lucru și se plimbă în voie fără a lua în calcul riscul la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Numai în ultimele 24 de ore, alte trei persoane care ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu au fost depistate de forțele de ordine în alte locuri și alte câteva zeci nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației în aafara locuinței.

”În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2.945 de verificări, din 1.964 de locații, la persoane aflate în izolare la domiciliu, fiind sancționați contravențional 2 bărbați care nu au respectat măsura izolării. Aceștia au fost plasați în carantină, sub pază, cu suportarea cheltuielilor aferente și sancționați contravenționale cu amenzi în valoare totală de 5.100 de lei. De asemenea, pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat 59 de sancțiuni contravenţionale unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 204.500 de lei”, informează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, în această perioadă, jandarmii au verificat 614 persoane, aflate în 288 de locații, din 81 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, sursa citată , mai precizează că ”aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, respectiv a O.M. nr. 4 din 2020 – ca urmare a nerespectării măsurii de izolare la domiciliu, ocazie cu care au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale în valoare de 92.700 de lei”. În plus, jandarmii au depistat pe raza municipiului Bistrița, o persoană care se afla în afara locuinței, fără a respecta măsura izolării la domiciliu. Persoana a fost sancționată cu 5.000 de lei amendă, fiind plasată obligatoriu în carantină pentru încă 14 zile, cu plata cheltuielilor aferente carantinării.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Bistrița-Năsăud au fost angrenaţi în activităţi specifice 210 poliţişti, 82 de jandarmi și 41 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Prefectul județului, Stelian Dolha, mulțumește forțelor de ordine – polițiști, jandarmi, militari- pentru implicare și efortul depus în lupta cu răspândirea virusului COVID-19. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu face din nou un apel la locuitorii județului să respecte măsurile luate de autorități, să iasă din casă doar când e nevoie și să limiteze interacțiunea cu alte persoane.

12 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.