Alte trei persoane, din Bistrița și Lechința, sancționate pentru că au încălcat regimul de carantină. Amendați au fost și cei care nu purtau masca

 -  -  1078





Doi bărbați și o femeie au fost amendați de polițiști, sancțiunile fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii de carantină. De asemenea, alte mai bine de 60 de persoane s-au ales cu amenzi pentru că nu purtau masca atunci când se aflau în spații aglomerate, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Bistrița-Năsăud.

În dimineața de 20 octombrie, în urma verificărilor efectuate la persoanele aflate în carantină, polițiștii locali din Bistrița au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, un bărbat și o femeie, ambii din municipiu, pentru faptul că au părăsit imobilele unde erau plasați fiecare în carantină. Totodată, în legătură cu cele constatate, a fost informat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Bistrița-Năsăud. De asemenea, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa au sancționat contravențional un bărbat din Lechința, plasat în carantină la domiciliu, care nu a fost găsit la adresa stabilită ca locuință de carantinare. Și în acest caz a fost înștiințat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Bistrița-Năsăud”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare și control în zonele aglomerate din județ și au aplicat amenzi și persoanelor care nu purtau masca de protecție.

”Ieri, 20 octombrie, au fost organizate 7 acţiuni punctuale, 4 dintre acestea fiind în sistem integrat, cu alte instituții și au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, zonele pietonale, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate peste 1500 de persoane, 111 operatori economici și 100 de autovehicule, dintre care 25 de mijloace de transport în comun”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

În total, în ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate, echipele de control au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.675 lei, 3 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, celelalte fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii sanitare).

0 notes
203 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *