VIDEO: “Am murit degeaba… ce-ați făcut din țară… leru-i ler” ! Publicul a lăcrimat la colindele bărbaților din Finteușu Mare!

Corul bărbătesc din Finteușul Mare a susținut un recital de excepție în Biserica Evanghelică, un spectacol de mare valoare cu o puternică încărcătură emoțională. Colindele arhaice pe voci bărbătești au creat o atmosferă specială într-un cadru care s-a dezghețat de la primele rezonanțe.

Primarul Ovidiu Crețu a luat cuvântul și a vorbit despre investițiile pe care le-a realizat în ultimul an. A spus că a ales acest cor împreună cu Dorel Cosma, ca și un cadou pentru bistrițeni și a amintit de cântecul “Vin colindătorii”, pe versurile lui Radu Gyr.  De fapt, versurile îi aparțin lui Tudor Gheorghe. În speech-ul său, Crețu a vorbit despre lucrările la Centrul Cultural Municipal care vor fi gata în curând.

 

 

Crețu a evitat să vorbească de faptul că aceste lucrări au întârziat nespus și NU au putut fi finalizate la timp. Din acest motiv, evenimentele de la finalul anului au avut loc în locații improprii: Cortul de pe Pietonal, Casa Armatei, Biserica Evanghelică sau scena din aer liber încropită în zona bisericii.

Organizatorii au omis să aducă aerotermele din cortul de pe Pietonal, iar Biserica Evanghelică a fost de gheață, motiv pentru care spectatorii au asistat la concert înfofoliți . În ciuda frigului din încăpere, corul bărbătesc din Finteușu Mare a avut o prestație senzațională prin care a răvășit sufletele celor prezenți.

 

 

 

 

 

 

“ Să vă gândiți bine! Nu adunați prea multe că să sunt de prisos, fiindcă cei care vă vor duce… o să încerce ca să le rămână lor… dar spiritualitatea nu poate să le rămână lor… rămâne tot timpul proprietatea ta… Pentru asta bunul Dumnezeu are spiritualitatea! Vai, câtă durere are trupul când se desparte de suflet!au fost cuvintele dirijorului Andrei Dragoș, prin care a pregătit publicul pentru cântecul “Vin Colindătorii”

Cred că prin cântec și-a exprimat cel mai bine poporul român durerea și nădejdea spre mai bine” a completat dirijorul, în timp ce publicul aplauda oftând.

Concertul a durat o oră, iar la final spectatorii au părăsit Biserica Evanghelică înfierbântați, cu lacrimi în ochi și zâmbet pe buze…
Caricatură

Ziar de Bistrita