Ambulanța Bistrița-Năsăud face apel la populație: ”În cazul în care aveți probleme de sănătate, contactați cu prioritate medicul de familie”

 -  -  77322


Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Bistrița-Năsăud face apel la populație să sune în mod responsabil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate sunt sfătuite să contacteze mai întâi medicul de familie și să solicite sprijinul echipajelor medicale doar dacă este absolut necesar.

Fii responsabil: ajută-ne, să putem ajuta! Facem apel la populație să contacteze prioritar medicul de familie, în cazul în care are probleme de sănătate. Medicii de familie sunt cei mai în măsură să vă ghideze cu privire la măsurile care trebuie întreprinse de dumneavoastră legat de problema survenită. Accesați sistemul de urgență si 112 doar dacă este imperios necesar”, a transmis Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Managerul SAJ Bistrița-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, a precizat că apelul către populație vine în contextul în care numărul solicitărilor pentru testare COVID-19 este în continuă creștere, de la o zi la alta fiind înregistrate tot mai multe situații de acest fel.

Spre exemplu, în tura de noapte din 20/21 septembrie 2021 (12 ore), cele 12 echipaje (11 de tip B2 și 1 ACD) care au asigurat garda la nivelul întregului județ au efectuat 76 de recoltări cu test rapid antigenic și încă 39 de recoltări pentru RT-PCR. De asemenea, potrivit informațiilor comunicate de SAJ Bistrița-Năsăud, în ultimele 24 de ore, echipajele de Ambulanță au efectuat 138 de testăriCOVID-19, 65 dintre ele fiind pozitive, iar în ultimele 7 zile au fost efectuate 652 de teste rapide pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, dintre care 338 au fost pozitive.

Este jale mare pentru că lumea sună într-una. Suntem efectiv sufocați. Pe lângă aceste testări, noi mai avem urgențe, mai avem pacienți non-COVID. Nu este singura soluție să vină Ambulanța. Populația trebuie să înțeleagă că mai întâi trebuie să anunțe medicul de familie și acesta îi va ghida pe pacienți. (…) Sunați medicii de familie, spuneți-le ce vă doare și numai dacă este cazul solicitați intervenția echipajelor medicale. (…) Suntem în faza în care colegii mei nu au timp nici să mănânce un corn. În stilul acesta, dacă societatea nu ne ajută puțin, nu o să o mai ducem mult nici noi, o să începem să picăm și în final tot populația o să sufere”, a declarat dr. Annabella Muzsi.

1331460cookie-checkAmbulanța Bistrița-Năsăud face apel la populație: ”În cazul în care aveți probleme de sănătate, contactați cu prioritate medicul de familie”
7 notes
6447 views
bookmark icon

7 thoughts on “Ambulanța Bistrița-Năsăud face apel la populație: ”În cazul în care aveți probleme de sănătate, contactați cu prioritate medicul de familie”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.