Amendă aplicată de jandarmi pentru organizarea unui eveniment fără respectarea numărului maxim de participanți

 -  -  1134Jandarmii din Bistrița-Năsăud au aplicat o amendă în valoare de 3.000 de lei pentru organizarea unui eveniment privat, dar fără respectarea numărului maxim de participanți impus de situația epidemiologică actuală. Potrivit jandarmilor, la eveniment au participat 80 de persoane, pe când normele în vigoare permit organizarea de evenimente cu un număr maxim de 50 de participanți.

”Duminică, 28 iunie, jandarmii bistrițeni au intervenit la un local public unde se afla în desfășurare un eveniment privat, în spațiu deschis, la care nu se respectase numărul maxim de 50 de persoane, conform prevederilor legale în vigoare. Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au aplicat o sancțiune de 3.000 de lei persoanei care a organizat evenimentul și nu a ținut cont de prevederile legale în vigoare pentru perioada stării de alertă, numărul de persoane depășind cu 30 față de totalul maxim admis”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Evenimentul la care au intervenit jandarmii a fost de fapt o nuntă, organizată pe terasa unui restaurant din Bistrița.

Jandarmii atrag atenția că persoanele interesate de organizarea unui eveniment privat trebuie să țină cont de faptul că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe perioada stării de alertă se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică. 

0 notes
259 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *