Amendă de 10.000 de lei aplicată unui bărbat din Viile Tecii care a abandonat deșeuri în natură

 -  - 


Curățenia de primăvară efectuată în gospodărie i-a adus unui bărbat din localitatea Viile Tecii o amendă în cuantum de 10.000 de lei. Asta pentru că inspectorii Corpului de Control din cadrul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au constatat că bărbatul a abandonat deșeurile în natură.

Cetățeanul E.E.C. din Viile Tecii a abandonat deșeuri în natură în comuna Galații Bistriței, în zona numită Râtul Morii. Acesta a fost identificat de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. După verificarea dovezilor, cetățeanul E.E.C a fost sancționat contravențional cu suma de 10.000 lei pentru abandonarea deșeurilor în natură”, a transmis ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Abandonul deșeurilor în natură este una din cele mai grave forme de poluare, care are efecte negative pe termen îndelungat asupra mediului, afirmă reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, motiv pentru care avertizează că inspectorii Corpului de Control vor continua acțiunile de acest fel și vor aplica sancțiuni atunci când vor constata astfel de fapte.

”Acțiunile de verificare și control derulate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Poliția și Jandarmeria Română vor continua pentru prevenirea și combaterea fenomenului de abandon de deșeuri în natură. Noi toți trebuie să înțelegem că avem obligația de a proteja mediul înconjurător pentru viitorul copiilor noștri, iar deșeurile pe care le generăm fiecare dintre noi în propriile case trebuie să le gestionăm corect și responsabil”, au mai transmis reprezentanții instituției.

Aceasta este cea de-a doua sancțiune în cuantum de 10.000 de lei aplicată luna aceasta de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud pentru abandonul deșeurilor în natură. La începutul lunii aprilie, un alt bărbat, din Chiuza, a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce arunca deșeuri în zona Beclenuț.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.