Eveniment

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer care transporta ilegal lemn

 -  - 


Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat de jandarmii montani din Colibița, conducătorul auto care efectua transportul fiind sancționat cu o amendă de 2.000 de lei, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

”Aflați într-o acțiune specifică organizată pe linie silvică, în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului, jandarmii din cadrul Postului Montan Colibița au depistat, în ultima zi a lunii martie, un autovehicul care transporta material lemnos rotund, de esență rășinos. În urma inventarierii s-a constatat că pe avizul deținut de către transportator nu era completată întreaga cantitate a lemnului, existând diferențe între aviz și cantitatea încărcată. Conducătorul auto a fost sancționat în conformitate cu prevederile Legii nr. 171 din 2020 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, astfel: 2.000 de lei amendă pentru transport de material lemnos cu diferențe între aviz și cantitatea inventariată (art. 19, lit.b), respectiv cu avertisment scris pentru completarea necorespunzătoare a avizului de transport (art. 21, lit. d)”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud.

De asemenea, cantitatea de 2,716 metri cubi de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului.

Pentru prevenirea și combaterea tăierilor și transportului ilegal de material lemnos, jandarmii vor continua acțiunile de acest fel și în perioada următoare.

37 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.