Amendă de 30.000 de lei pentru un bărbat din Sigmir care și-a aruncat gunoaiele în pădure

Un bărbat din localitatea Sigmir s-a ales cu o amendă de 30.000 de lei, el fiind sancționat întrucât a abandonat deșeuri în natură, potrivit ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Un cetățean certat cu bunul simț și cu responsabilitatea, a poluat Pădurea Sigmir prin abandonarea deșeurilor în natură, la marginea DrumuluiJudețean 151 care face legătura între localitățile Sigmir și Blăjenii de Sus. Inspectorii Corpului de Control ai ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud au căutat elemente de identificare a făptuitorului și au solicitat organelor abilitate identificarea și sancționarea acestei persoane. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a răspuns prompt și polițiștii l-au sacționat pe numitul H.M. din cartierul Sigmir cu suma de 30.000 lei, conform art. 62 din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor”, au transmis reprezentații ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Instituția reamintește că operatorul de salubritate Supercom SA ridică de la poarta casei orice tip de deșeuri în programul săptămânal de colectare al deșeurilor reziduale și reciclabile, în campaniile gratuite de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor vegetale, precum și pe bază de comandă.

Date fiind situații de acest fel, ADI Deșeuri avertizează că acțiunile de verificare și monitorizare a zonelor predispuse abandonului de deșeuri în natură desfășurate de inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud vor continua în tot județul.

”Nu mai aruncați deșeurile în natură, riscați amenzi foarte mari!”, atrag atenția reprezentanții ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *