Amendă de 6.500 de lei pentru un bărbat care a intrat cu mașina de teren în Lacul Colibița

 -  -  11024Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a aplicat o amendă de 6.500 de lei unui bărbat din localitatea Prundu Bârgăului care a intrat cu mașina de teren în Lacul Colibița, anunță instituția.

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa s-a autosesizat în urma apariției în spațiul public a unor fotografii care surprindeau un șofer intrând cu tot cu mașină în lacul de la Colibița, în data de 30 august 2020. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud au sesizat instituțiile competente, în vederea identificării persoanei. În cursul zilei de 31 august 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud ne-a comunicat identitatea persoanei, un locuitor din Prundu Bârgăului. Inspectorii din cadrul instituției noastre i-au aplicat acestuia amendă contravențională, în valoare de 6.500 de lei”, informează Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

Sursa citată completetază că, în conformitate cu prevederile Legii Apelor, accesul autovehiculelor și al utilajelor în cursurile de apă, în lacuri sau pe malurile acestora este interzis. Astfel, bărbatul din Prundu Bârgăului a încălcat această prevedere legală, motiv pentru care a fost sancționat.

 Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa completează că apreciază implicarea cetățenilor în sesizarea situațiilor care reprezintă factori de risc pentru calitatea apelor. ”Doar printr-o strânsă colaborare, putem identifica situațiile în care se produc încălcări ale legislației în vigoare”, mai precizează reprezentanții instituției.

FOTO: Facebook – Florin Moldovan

1 notes
149 views
bookmark icon

One thought on “Amendă de 6.500 de lei pentru un bărbat care a intrat cu mașina de teren în Lacul Colibița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    lentile-contact-colorate.net