Amendament al deputatului Cristina Iurișniți, aprobat. Profesorii pensionari vor rămâne la catedră până la sfârșitul anului școlar

 -  -  1451


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a anunțat că amendamentul depus la OUG 114 referitor la profesorii pensionari a fost aprobat, astfel că până la finele anului școlar 2019 – 2020, cadrele didactice pensionare pot rămâne la catedră.

”Am obținut prin amendament depus pe OUG 114 aprobarea unei excepții pentru cadrele didactice pensionare, care trebuie să rămână la catedră până la sfârșitul anului școlar pentru a evita orice bulversare. Regulile nu se schimbă în timpul jocului”, a declarat Cristina Iurișniți.

Deputatul USR a mai adăugat că în ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud au mai fost obținute o serie de beneficii prin amendamentele depuse, printre acestea numărându-se și extinderea proiectului ”O masă caldă în școli” și în alte două localități din județ. Astfel, ”am reușit să obțin în negocierile cu ministrul Anisie un OUG pentru extinderea proiectului pilot lansat în 2016 de la 50 la 100 de școli. În Bistrița Năsăud vom avea 3 școli în urmatoarele localități Tiha Bârgaului, Tureac și Reteag. Întregul buget pentru extindere menționat în proiectul pentru OUG se ridică la 66 de milioane de lei”, a mai spus Cristina Iurișniți.

Totodată, tot pentru județul Bistrița-Năsăud, parlamentarul a mai propus deblocarea unor proiecte, precum cel privind elaborarea unui studiu de fezabilitate în vederea amenajării unui spațiu destinat activităților educaționale și pedagogice la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Bistrița, ”o unitate de învățământ emblematică pentru județ și care deși are 1600 de elevi nu deține un spațiu pentru spectacole, activități de proiect educațional absolut necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a copiilor noștri”, a mai precizat Cristina Iurișniți.

De asemenea, parlamentarul bistrițean a propus prin amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2020 și asigurarea fondurilor necesare pentru o serie de cursuri de profesionalizare, mai exact de perfecționare gratuită a cadrelor didactice.
”Avem nevoie de profesori bine pregătiți”, este de părere deputatul.

 

0 notes
576 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *