Amendamente ale deputatului Diana Morar la proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul registrului comerţului, adoptate de Camera Deputaților

 -  -  968


Camera Deputaților a adoptat amendamentele depuse de mai mulți deputați PNL, printre care și Diana Morar, la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri în domeniul registrului comerţului.

”Pentru simplificarea la înregistrarea în registrul comerţului, Oficiul Registrului Comerțului transmite autorităților competente în domeniul autorizării funcţionării, doar pe cale electronică, informaţii din declaraţiile-tip pe proprie răspundere cu privire la îndeplinirea condiţiilor de funcţionare/desfăşurarea a activităţii pentru sediul social/profesional şi/sau sedii secundare datele de identificare ale persoanelor înregistrate, în termen de 3 zile lucrătoare de la data înregistrării în registrul comerţului. Așadar, nu se mai transmit și copiile declarațiilor-tip ca până acum”, a explicat Diana Morar.

Potrivit deputatului, măsura vine în sprijinul firmelor și al lucrătorilor de la Oficiul Registrului Comerțului, pentru reducerea birocrației și a timpului de așteptare până la emiterea documentelor.

Legea merge la președinte pentru promulgare.

”Continuăm demersurile pentru adaptarea legislației la realitățile actuale”, a completat parlamentarul bistrițean.

0 notes
93 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *