Amendat pentru că a sunat în mod nejustificat la 112

 -  -  957Un adolescent din localitatea Șieu a fost amendat de polițiști, după ce s-a constatat că acesta a sunat în mod nejustificat la numărul unic pentru situații de urgență – 112.

”La data de 19 iulie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat investigații ca urmare a unui apel efectuat în jurul orei 23.10, prin SNUAU 112, prin care o persoană a solicitat ajutor, după care a închis. În urma verificărilor efectuate, în scurt timp polițiștii au identificat apelantul în persoana unui tânăr de 16 ani, din Șieu. Acesta a explicat faptul că nu se află în pericol și că, în timp se afla acasă, împreună cu alți doi prieteni, ar fi apelat 112 fără vreun motiv”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Acesta a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legale în vigoare pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

Autotitățile atrag atenția că, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență 34/2008, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție se sancționează cu amendă de până la  5.000 de lei.

0 notes
82 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *