Amendat pentru că și-a lăsat câinele nesupravegheat

 -  -  958


Proprietarul unui câine periculos s-a ales cu o amendă în valoare de 500 de lei pentru că și-a lăsat patrupedul nesupravegheat.

”Mai mulţi trecători au semnalat prin intermediul 112, faptul că patrupedul se afla nesupravegheat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Bistriţa. Având în vedere faptul că animalul era destul de agitat şi lătra sau alerga în încercarea de a-i muşca pe cei care treceau prin zonă, a fost solicitată intervenţia jandarmilor la faţa locului”, precizează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Ajunşi în zonă, jandarmii l-au identificat pe cel căruia îi aparţine câinele şi l-au sancţionat cu 500 de lei amendă pentru lăsarea în libertate a acestuia.

Jandarmii atrag atenția proprietarilor de animale asupra faptului că, în conformitate cu legislația în vigoare, “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri”, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei amendă.

0 notes
83 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *