Amendați de jandarmi pentru că și-au lăsat câinii nesupravegheați

 -  -  961


Proprietarii unor câini au fost amendați de jandarmii bistrițeni, sancțiunile fiind aplicate pentru că animalele erau lăsate nesupravegheate și reprezentau un pericol pentru trecători.

”Proprietarul unui câine a fost sancționat de jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița, cu 100 de lei amendă, deoarece și-a lăsat patrupedul nesupravegheat pe o stradă din cartierul Viișoara. Având în vedere faptul că animalul era destul de agitat și lătra sau alerga în încercarea de a-i mușca pe trecători, jandarmii au intervenit la fața locului, l-au identificat pe cel căruia îi aparține câinele și l-au sancționat cu 100 de lei amendă pentru lăsarea în libertate a acestuia. De asemenea, jandarmii au intervenit și în localitatea Sărata, unde a fost semnalată prezența unui câine nesupravegheat. Jandarmii s-au deplasat la fața locului, au identificat proprietarul care fost la rândul său sancționat cu 100 de lei amendă, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Proprietarii de animale trebuie să cunoască faptul că, în conformitate cu  legea nr. 61 din 1991 repubicată, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei.

0 notes
86 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *