Ultimele noutati

Amenințări de la Ministerul Educației! Funcțiile de conducere din inspectoratele școlare ar putea fi reduse cu 10 la sută

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a declarat că în cel mult 30 de zile, la nivelul ministerului, se va face o evaluare a tuturor contractelor de management din inspectoratele școlare și există posibilitatea ca 10 la sută din funcțiile de conducere să fie reduse.

liviu pop“Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatăm că numărul elevilor este din ce în ce mai mic, dar creşte numărul funcţiilor de conducere. Vă asigur că vom face reduceri de 10% a funcţiilor de conducere din minister şi inspectoratele şcolare vor dipărea în maximum 30 de zile pentru că aşa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare”, a adăugat Liviu Pop.

Declarația ministrului a apărut în contextul în care instituția pe care o conduce a revocat din funcţie, la jumătatea lunii august, şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost neregul în contractele de management. Inspectorii generali care au fost demişi sunt din judeţele Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi.  Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud nu au fost probleme în urma controalelor, însă, rămâne de văzut ce decizie se va lua în urma evaluărilor pe care le pregătește ministrul Liviu Pop.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud este condus de Camelia Tabără, iar pe postul de inspector școlar general adjunct este Zoltan Deak.

 
Caricatură

Ziar de Bistrita