Amenzi aplicate de jandarmi în timpul uni concert organizat în Pădurea Schullerwald

 -  -  1053


Jandarmii bistrițeni au aplicat mai multe amenzi unor persoane care nu au purtat masca de protecție și nu au respetat măsurile de distanțare socială. Acestea au participat la un concert organizat în Pădurea Schullerwald.

“Unii bistrițeni au înțeles că nu este nevoie să mai respecte, în plină stare de alertă, măsurile de distanțare socială sau să poarte măști la concertul la care au participat sâmbătă în Pădurea Schullerwald. Jandarmii care au asigurat măsurile de ordine publică la concertul organizat sâmbătă, 20 iunie, în pădurea Schullerwald, au constatat că mulți dintre participanți nu au respectat măsurile de distanțare socială și nu purtau mască de protecție conform reglementărilor legale în vigoare, chiar dacă ne aflăm în stare de alertă”, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Astfel, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 1.250 lei pentru nerespectarea măsurii privind distanțarea socială și pentru nepurtarea măștilor de protecție.

Autoritățile reamintesc că, potrivit legislației în vigoare, ”organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor,festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă deminimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie”. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 – 2.500 lei.

Respectarea măsurilor minime de siguranță este importantă pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Raed Arafat a a anunțat ”controale foarte serioase”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a atras atenția că vor fi intensificate controalele pentru a se verifica modul în care sunt respectate măsurile de distanţare socială.

Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem că totuşi este o creştere (a numărului de infectări cu COVID-19 – n.r.). Weekend-urile au devenit cu mai mare risc pentru că vedem că oamenii merg la cluburi deschise, dar, totuşi, contactul acolo se vede că este foarte apropiat. Am primit poze – terase care trebuiau să aibă patru persoane de la aceeaşi familie la masă şi unde se văd mai mulţi şi se vede clar că nu sunt din aceeaşi familie, se vede că sunt persoane diferite care stau la aceeaşi masă. O să înceapă controale foarte serioase. Nu numai la terase, în mai multe locuri. Ştiu că s-a dispus, la nivelul ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controale la modul serios: terase, retaileri, deci magazine care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă îl fac sau nu. Deci, vor începe în această perioadă astfel de controale pentru că nu mai merge. Trebuie să fim foarte atenţi la ce se întâmplă”, a declarat Raed Arafat, la Digi 24.

0 notes
178 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *